گروه های اصلی
سوختگی می تواند یک مشکل پزشکی کوچک باشد و یا به یک موقعیت اضطراری تهدید کننده تبدیل شود. برخی از شدیدترین نوع سوختگی ها در اثر جریان برق و یا مواد شیمیایی بوجود می آیند. مایعات داغ شایع ترین علت بروز سوختگی در کودکان می باشد.
آفتاب سوختگی ها و سوختگی های جزئی که بواسطه تماس با مایعات داغ بوجود آمده اند را می توان در خانه درمان کرد. ولی سوختگی های وسیع و عمیق، نیازمند مراقبت های بهداشتی و اورژانسی می باشند. افرادی که دچار سوختگی های شدید شده اند، اغلب می بایست در بخش های تخصصی سوختگی بستری شوند. در موارد شدید سوختگی برای تحت پوشش قرار دادن زخم های وسیع، پیوند پوست ضروری خواهد بود.
در اغلب موارد، نخستین کاری که می بایست انجام داد شستشو و خنک کردن زخم با استفاده از آب خنک می باشد. استفاده از یخ توصیه نمی شود، چرا که این کار می تواند منجر به وارد آمدن آسیب های بیشتر به بافت سوخته شود.
تأثیرات سوختگی بر روی پوست یکنواخت نمی باشد، بنابراین یک جراحت کوچک می تواند به اعماق مختلفی از پوست نفوذ کند. تشخیص سوختگی جزئی از یک سوختگی شدید مستلزم تعیین درجه آسیب های وارد آمده به بافت های بدن می باشد. درجه بندی سوختگی ها عبارتند از:
سوختگی های خفیف را می توان در خانه درمان کرد، لیکن در صورت بروز موارد زیر می بایست حتماً به پزشک مراجعه کرد:
در موارد زیر، بهره گیری از کمک های اورژانسی پزشکی ضروری می باشد:
موارد زیادی وجود دارند که می توانند سبب سوختگی شوند از آن جمله می توان به موارد زیر اشاره کرد:
سوختگی های عمیق یا وسیع می توانند منجر به بروز عوارض بسیار زیادی شوند که از آن جمله می توان به موارد زیر اشاره کرد:
امکان درمان سوختگی های درجه یک و درجه 2 جزئی در خانه و با استفاده از داروهای OTC (داروهایی که بدون تجویز پزشک خریداری می شوند) و آلوئه وجود دارد.
سوختگی های جزئی معمولاً در عرض چند هفته بهبود می یابند.
درمان اورژانسی برای سوختگی های شدید یا گسترده، یا سوختگی هایی که دست ها، پاها، کشاله ران یا صورت را در بر گرفته است، ضروری می باشد.
بسته به شدت سوختگی، استفاده از داروهای ذیل می تواند ضروری باشد:
در صورت وسیع بودن محل سوختگی، بویژه در مواردی که سوختگی مفاصل را نیز در بر می گیرد، انجام تمرینات فیزیوتراپی به منظور کشش پوست و افزایش انعطاف پذیری مفاصل ضروری خواهد بود. سایر تمرینات ورزشی نیز می توانند سبب افزایش استحکام و هماهنگی عضلات شوند.
در برخی از موارد، فرد بیمار به یک یا تعداد بیشتری از روندهای ذیل نیاز پیدا خواهد کرد:
می توان به منظور درمان سوختگی های درجه 1 و درجه 2 خفیف از مراحل زیر پیروی کرد:
مقابله با سوختگی های شدید بسیار دشوار می باشد، بویژه در مواقعی که سوختگی منطقه وسیعی از بدن را فرا می گیرد و یا مناطقی از پوست دچار سوختگی می شوند که کاملاً در معرض دید قرار دارند، نواحی چون صورت یا دست ها. گذشته از این، اسکارهای بر جای مانده از سوختگی سبب کاهش توانایی حرکتی شده و جراحی ها نیز سبب افزایش فشار مشکلات بوجود آمده می شوند.
می توانید به گروه های حمایتی بپیوندید و از تجربیات اعضای گروه بهره مند شوید. مطرح کردن تجارب و ملاقات با سایر افرادی که با دشواری های مشابهی دست و پنجه نرم می کنند می تواند تسلی بخش باشد. در ارتباط با گروه های حمایتی موجود در محل زندگی خود با پزشک مشورت کنید.
تدابیر زیر می توانند به کاهش خطر بروز سوختگی های شایع خانگی کمک کنند: