کاپسین

موارد مصرف

این فراورده برای رفع درد و اسپاسم های عضلانی، دردهای روماتیسمی، لومباگو و آرتریت مزمن بکار می رود.

مکانیسم اثر

کاپسایسین با اتصال به رسپتور وانیلویید نوع  C کانال کاتیونی را باز و باعث ریزش کلسیم و در نتیجه آزاد شدن نوروپپتیدهای مسئول درد، تنظیم درجه حرارت و التهاب عصبی (Substance P) می گردد. تخلیه ماده P در اعصاب حسی موجب از بین رفتن درد می گردد.

اجزای فراورده

این فراورده حاوی 1.2% عصاره خشک میوه فلفل (Capsicum annuum) معادل  0.35 - 0.65 mg/g کاپسایسین می باشد.

مواد موثر

کاپسایسینوییدها بویژه کاپسایسین و دی هیدروکاپسایسین، کاروتنوییدها، فلاونوییدها و استروییدساپونین ها

عوارض جانبی

مصرف این فراورده ممکن است در چند روز اول به طور موقت موجب بروز درد و سوزش در موضع گردد که پس از چند بار استفاده برطرف خواهد شد.

نکات قابل توصیه
  1. این فراورده نباید با مخاط چشم، بینی، دهان، محل زخم یا پوست آسیب دیده تماس پیدا نماید.
  2. بعد از مصرف دارو بلافاصله باید دستها را شستشو داد.
مقدار مصرف

روزانه 4 بار، هر بار مقدار کمی از پماد برروی موضع دردناک مالیده و خوب ماساژ داده شود.

فرم های دارویی

Ointment