گروه    "سبزیجات، گیاهان و ادویه جات"
شوید
انتخاب اندازه یا وزن :
وزن (گرم):
ارزش تغذیه ای در   [100]   گرم :
دانه شوید
%DV*
انرژی 305 KCal 15%
کربوهیدرات 55.17 gr 18.4%
چربی 14.54 gr 22.4%
کلسترول 0 mg 0%
پروتئین 15.98 gr 32%
فیبر خوراکی 21.1 gr 84.4%
سدیم 20 mg 0.8%
پتاسیم 1186 mg 33.9%
آهن 16.33 mg 90.7%
کلسیم 1516 mg 151.6%
منیزیم 256 mg 64%
ویتامین A 53 IU 1.1%
ویتامین D 0 µg 0%
ویتامین C 21 mg 35%
ویتامین B6 0.25 mg 12.5%
فولات 10 µg 2.5%
ویتامین B12 0 µg 0%

*Daily Value: نیاز روزانه، درصد نیاز روزانه بر اساس رژیم غذایی 2000 Kcal و برای افراد بزرگسال، تنظیم گردیده. مقادیر واقعی ممکن است، بسته به نیازهای افراد (بخصوص در زنان باردار و یا شیرده)، متفاوت باشد.

شوید

شوید گیاهی است یکساله یا دو ساله که گاهی ارتفاع آن به یک متر نیز می رسد. ریشه آن راست و مخروطی شکل و سفید است. این گیاه در اکثر نقاط دنیا منجمله قسمتهای جنوب اروپا، مصر، آمریکا و چین پرورش داده می شود.

میوه شوید بیضوی، مسطح و به طول 4 میلی متر و عرض 3 میلی متر است. رنگ آن قهوه ای روشن  و در سطح آن برجستگی هایی به رنگ زرد و در کناره های آن لبه بال مانندی به رنگ زرد روشن دیده می شود.

آنچه در این مقاله می خوانید:
فواید
  • مانع از بروز یبوست می شود.
  • قولنج را در کودکان از بین می برد.
  • شوید از نظر طبیعت، گرم و خشک است.
  • برای درمان ناراحتی های تنفسی مؤثر است.
  • با شل کردن عضله معده، نفخ را برطرف می کند.
  • ناراحتی های مربوط به قاعدگی را برطرف می کند.
  • به طور طبیعی تنظیم کننده انسولین به حساب می آید.
  • آنتی اکسیدانهای موجود در آن با سرطان مقابله می کند.
  • شوید موجب افزاش ترشح شیر در خانمهای شیرده می شود.
  • موجب افزایش بازسازی سلولهای آسیب دیده کبدی می گردد.
  • شوید در درمان سوء هاضمه، نفخ ( به ویژه نفخ کودکان) و اسپاسم استفاده می شود.
  • با افزایش ترشح صفرا و جلوگیری از تجمع باد در روده منجر به بهبود اشتها می گردد.
  • افرادی که دارای بیماری چربی خون می باشندعلف شوید و تخم آن برای درمان بیماری آنها مفید می باشد.
  • فلاونوئید موجود در روغن شوید خاصیت باکتریایی دارد و با از بین بردن عفونت های میکروبی اسهال را درمان می کند.
  • با اثر وابسته به مقدار مصرف باعث کاهش کلسترول تام، کاهش LDL، افزایش HDL و کاهش تری گلیسرید (TG) می گردد.
  • در مورد بیمارانی که مبتلا به استفراغ شدید هستند و هیچ غذایی حتی آب را نمی توانند در معده خود نگه دارند بهترین درمان شوید است. این نوع بیماران باید دم کرده شوید را آهسته آهسته بنوشند.
  • فلاونوئید و ویتامین B کمپلکس موجود در شوید بطور طبیعی ترشح برخی آنزیم ها و هورمونها را فعال می کند که این امر تأثیر آرام بخشی و خواب آور دارد.
مضرات
  • دید را ضعیف می کند.
  • کسانی که زخم معده دارند احتمالاً ایجاد خونریزی می کند.
  • مصرف مقادیر زیاد از فراورده های تغلیظ شده می تواند موجب تقلیل میزان اسپرم گردد.
  • مصرف افشرده شوید موجب افزایش احتمال اختلالات کبدی در بیمارانی که مبتلا به التهاب مزمن کبدی (سیروز Cirrhosis) هستند می گردد.
  • شوید از تیره جعفری بوده و بخاطر داشتن فورانوکومارین ها موجب افزایش حساسیت پوست به نور ماوراء بنفش و افزایش احتمال بروز واکنش حساسیت به نور می گردد.
  • مصرف شوید در کسانی که بیماری حاد کلیوی (ATN) یا بیماری مزمن کلیوی دارند، موجب تشدید التهاب مجاری کلیوی بواسطه اسانس اجزاء شوید می گردد.
  • مصرف توأم شوید با داروی 8 -متوکسی پسورالن بدلیل افزایش بروز حساسیت نوری ممنوع است. مصرف توأم با داروهایی که حساسیت پوستی ایجاد می کند مثل تتراسایکلین و داکسی سایکلین توصیه نمی شود.