گروه    "سبزیجات، گیاهان و ادویه جات"
ترخون
انتخاب اندازه یا وزن :
وزن (گرم):
ارزش تغذیه ای در   [100]   گرم :
ترخون - خشک شده
%DV*
انرژی 295 KCal 15%
کربوهیدرات 50.22 gr 16.7%
چربی 7.24 gr 11.1%
کلسترول 0 mg 0%
پروتئین 22.77 gr 45.5%
فیبر خوراکی 7.4 gr 29.6%
سدیم 62 mg 2.6%
پتاسیم 3020 mg 86.3%
آهن 32.3 mg 179.4%
کلسیم 1139 mg 113.9%
منیزیم 347 mg 86.8%
ویتامین A 4200 IU 84%
ویتامین D 0 µg 0%
ویتامین C 50 mg 83.3%
ویتامین B6 2.41 mg 120.5%
فولات 274 µg 68.5%
ویتامین B12 0 µg 0%

*Daily Value: نیاز روزانه، درصد نیاز روزانه بر اساس رژیم غذایی 2000 Kcal و برای افراد بزرگسال، تنظیم گردیده. مقادیر واقعی ممکن است، بسته به نیازهای افراد (بخصوص در زنان باردار و یا شیرده)، متفاوت باشد.

ترخون

ترخون یک گیاه قدیمی چند ساله است که ارتفاع آن ممکن است به 60 سانتی متر و بیشتر نیز برسد. ترخون دارای برگهای سبز رنگ بلند و باریکی است که ضعیف نیز می باشند. گیاه ترخون از خانواده گل آفتابگردان هاست. گلهای این گیاه زرد رنگ هستند که در فواصل تیر تا مهر ماه شکوفه می دهند. قدمت این گیاه به 500 سال قبل ازمیلاد برمی گردد، ترخون برای اولین بار در مناطق جنوبی روسیه و سیبری دیده شده است.

امروزه دو نوع از این گیاه کشت می شود: روسیه و فرانسه

برگهای گونه فرانسوی براق تر و تند و تیزتر از گونه روسیه ای آن می باشد. اکثر ترخونهایی که به منظور استفاده در تجارت و بازرگانی استفاده می شوند از برگ های خشک شده گیاه ترخون فرانسوی حاصل می شوند. البته برخی فکر می کنند که این گیاه آلمانی می باشد و به اشتباه فرانسوی نام گرفته است.

آنچه در این مقاله می خوانید:
موادمعدنی

ترخون منبع بسیار خوبی از آهن، کلسیم و منگنز می باشد. این سبزی همچنین دارای پتاسیم و منیزیوم نیز هست.

ویتامین

ترخون حاوی ویتامین های C و A می باشد.

فواید
  • ترخون توانایی بسیار زیادی برای مبارزه با کرمهای روده دارد.
  • افرادی که فشار خون بالایی دارند می توانند این سبزی را جایگزین نمک سفره نمایند.
  • ترخون بیشتر به صورت یک سبزی در پخت و پز استفاده می شود اما از آن برای مصارف پزشکی نیزاستفاده می کنند.
  • از قدیم الایام برای درمان دردهای شکمی و افزایش اشتها از ترخون استفاده می شده است. ترخون تنظیم کننده قاعدگی در زنان است.
  • این گیاه اگر به شکل دم کرده مصرف شود برای رفع خستگی و آرامش اعصاب بسیار سودمند است به همین دلیل برای افراد بیش فعال مفید است.
  • ترخون تولید صفرا بوسیله کبد را افزایش می دهد و به این ترتیب به هضم و گوارش غذا کمک می کند و موجب افزایش سرعت فرایند سم زدایی در بدن می شود.
  • از خواص مفید دیگر ترخون می توان به موادی چون کمک به هضم بهتر غذا، مسکن ملایم و یک کمک کننده خوب به پیشگیری از بیماری های قلبی و چاقی اشاره کرد. (البته اگر جایگزین نمک سفره شود)
  • به دلیل داشتن خاصیت بی حس کنندگی در دهان، یونانیان باستان این گیاه را برای تسکین درد می جویدند. این گیاه همچنین در قرون وسطی به عنوان یک پادزهر برای درمان سم مارگزیدگی استفاده می شده است.