گروه    "سبزیجات، گیاهان و ادویه جات"
پونه کوهی
انتخاب اندازه یا وزن :
وزن (گرم):
ارزش تغذیه ای در   [100]   گرم :
پونه کوهی
%DV*
انرژی 265 KCal 13%
کربوهیدرات 68.92 gr 23%
چربی 4.28 gr 6.6%
کلسترول 0 mg 0%
پروتئین 9 gr 18%
فیبر خوراکی 42.5 gr 170%
سدیم 25 mg 1%
پتاسیم 1260 mg 36%
آهن 36.8 mg 204.4%
کلسیم 1597 mg 159.7%
منیزیم 270 mg 67.5%
ویتامین A 1701 IU 34%
ویتامین D 0 µg 0%
ویتامین C 2.3 mg 3.8%
ویتامین B6 1.04 mg 52%
فولات 237 µg 59.3%
ویتامین B12 0 µg 0%

*Daily Value: نیاز روزانه، درصد نیاز روزانه بر اساس رژیم غذایی 2000 Kcal و برای افراد بزرگسال، تنظیم گردیده. مقادیر واقعی ممکن است، بسته به نیازهای افراد (بخصوص در زنان باردار و یا شیرده)، متفاوت باشد.

پونه کوهی

پونه کوهی از گیاهان دارویی است که در آشپزی و مصارف دارویی استفاده می شود و در طب پخت و پز برای هزاران سال مورد استفاده قرار گرفته است. پونه کوهی به طور معمول رشد می کند و 50 سانتی متر قد دارد. برگ بنفش آن حدود 2 تا 3 سانتی متر طول دارد. پونه کوهی دارای مواد شیمیایی مانند (تیمول، پینن، لیمونن، کارواکرول، اسیمن، و کاریوفلن) است که به گیاه بوی منحصر به فرد و لذت بخش می دهد. نه تنها پونه به غذا عطر و طعم می دهد بلکه دارای خواص آنتی اکسیدانی قوی و ضد باکتریایی می باشد.

آنچه در این مقاله می خوانید:
موادمعدنی

پونه کوهی شامل آهن، منگنز و کلسیم می باشد.

ویتامین

 پونه کوهی حاوی  ویتامینE  و ویتامینK  می باشد. ویتامینK  در رشد استخوان، حفظ تراکم استخوان و تولید پروتئین هایی برای لخته شدن خون مؤثر است.

فواید

پونه کوهی برای ناراحتی های دستگاه تنفس مانند (سرفه، آسم و برونشیت) استفاده می شود. همچنین برای اختلالاتی مانند سوزش سردل و نفخ نیز مورد استفاده قرار می گیرد. سایر کاربردها شامل درمان اسپاسم قاعدگی، روماتیسم مفصلی، اختلالات دستگاه ادراری از جمله عفونت های دستگاه ادراری (Utt) ، سردرد و ناراحتی های قلبی می باشد.

در مواد غذایی و نوشیدنی ها، پونه کوهی به عنوان یک ادویه مربوط به آشپزی و یک ماده نگهدارنده مواد غذایی استفاده می شود.

شاخ و برگ گیاهان برای درمان اختلالات دستگاه تنفسی، اختلالات دستگاه گوارشی (GI)، اسپاسم های قاعدگی و اختلالات دستگاه ادراری استفاده می شود.

همچنین پونه کوهی حاوی غلظت بسیار بالایی از آنتی اکسیدان (بیشتر از 75 میلی مول در 100 گرم ) است. آنتی اکسیدانها به محافظت از سلولهای بدن در برابر اثر رادیکالهای آزاد و بهبود توانایی برای مبارزه با عفونت کمک می کند.

یک عنصر فعال در پونه کوهی به نام بتاکاریوفلین شناخته شده که ممکن است در برابر اختلالاتی مانند پوکی استخوان و تصلب شرائین مؤثر باشد.

دانشمندان به این نتیجه رسیده اند که پونه کوهی ممکن است به کاهش و یا جلوگیری از پیشرفت کانسر در بیماران مبتلا به سرطان سینه کمک کند.