روغن زیتون
انتخاب اندازه یا وزن :
وزن (گرم):
ارزش تغذیه ای در   [100]   گرم :
روغن زیتون
%DV*
انرژی 884 KCal 44%
کربوهیدرات 0 gr 0%
چربی 100 gr 153.8%
کلسترول 0 mg 0%
پروتئین 0 gr 0%
فیبر خوراکی 0 gr 0%
سدیم 2 mg 0.1%
پتاسیم 1 mg 0%
آهن 0.56 mg 3.1%
کلسیم 1 mg 0.1%
منیزیم 0 mg 0%
ویتامین A 0 IU 0%
ویتامین D 0 µg 0%
ویتامین C 0 mg 0%
ویتامین B6 0 mg 0%
فولات 0 µg 0%
ویتامین B12 0 µg 0%

*Daily Value: نیاز روزانه، درصد نیاز روزانه بر اساس رژیم غذایی 2000 Kcal و برای افراد بزرگسال، تنظیم گردیده. مقادیر واقعی ممکن است، بسته به نیازهای افراد (بخصوص در زنان باردار و یا شیرده)، متفاوت باشد.

روغن زیتون

روغن زیتون از میوه درخت زیتون به دست می آید. این درخت نخستین بار در کرانه های مدیترانه پرورش یافت. روغن زیتون را با فشردن میوه زیتون بدست می آورند که دارای مقدار زیادی چربی اشباع می باشد.

انواع روغن زیتون

  • روغن زیتون بکر. به روغن زیتونی گفته می شود که تنها توسط فرایندهای فیزیکی استخراج شده و هیچ نوع فرآیند شیمیایی بر روی آن صورت نگرفته است.
  • روغن زیتون تصفیه شده. این روغن با استفاده از فرآیندهای شیمیایی تصفیه شده و مقدار اسید چرب آزاد آن کاهش یافته است. این روغن در مقایسه با روغن زیتون بکر از ارزش تجاری کمتری برخوردار می باشد.
  • روغن تفاله زیتون. این روغن با استفاده از استخراج حلال روغن موجود در گوشت میوه زیتون بوسیله هگزان بدست می آید.
آنچه در این مقاله می خوانید:
فواید
  • تنظیم قند خون بدن از خواص روغن زیتون است.
  • روغن زیتون از اکسیده شدن کلسترول  LDL جلوگیری می کند.
  • روغن زیتون با کمک به جذب کلسیم، باعث رسوب آن در استخوانها شده و از پوکی استخوانها جلوگیری می کند.
  • روغن زیتون مانع آسیب رساندن رادیکالهای آزاد حاصل از چربی ها و روغن ها به سیستم قلبی عروقی می شود.
  • کلسترول خون و به خصوص نوع بد آن یعنی LDL را کاهش می دهد، بدون اینکه نوع خوب آن یعنی HDL کاهش پیدا کند.
  • روغن زیتون دارای اسیدهای چرب غیر اشباع (MUFA) و آنتی اکسیدان است که باعث طول عمر و کاهش بیماری های مرتبط با مصرف روغن های اشباع می شود.
  • یکی دیگر از خواص روغن زیتون این است که مانع رسوب پلاک ها در جدار شریان شده و در نتیجه مانع تنگ شدن شریانها می شود.
  • روغن زیتون به علت دارا بودن چربی های غیر اشباع MUFA باعث اتساع سرخرگ ها شده و از این طریق باعث کاهش فشار خون بالا و بیماری های قلبی می شود.
  • روغن زیتون دارای آنتی اکسیدان های قوی مثل پلی فنول و فلاوونوئیدها می باشد که این آنتی اکسیدانها باعث کاهش پراکسیداتیو می شوند. در نتیجه بدن را از صدمه رادیکالهای آزاد حفظ می کنند و بدین طریق باعث کاهش ابتلا به انواع سرطان، خصوصاً سرطان پوست، روده و سرطان پستان در زنان می شود.
  • به علت خاصیت آنتی اکسیدانی روغن زیتون، دیواره سرخرگها را از گزند رادیکلاهای آزاد محافظت کرده و چسبیدن LDL را به دیواره سرخرگها و همچنین ابتلا به بیماری های قلبی را کاهش می دهد.
  • روغن زیتون از بروز فراموشی و آلزایمر در افراد مسن جلوگیری می کند، ولی مکانیسم عمل آن ناشناخته است. به نظر می رسد اسیدهای چرب غیر اشباع موجود در روغن زیتون می تواند باعث حفظ ساختار غشای سلولهای مغزی شوند.
  • ماده ای به نام اوله آکانتال در روغن زیتون وجود دارد که اثری مشابه قرص های مسکن مانند ایبوپروفن در کاهش درد دارد. آنزیم مخصوصی در بدن وجود دارد که سبب آغاز درد می شود و ماده اوله آکانتال جلوی فعالیت این آنزیم را می گیرد، در نتیجه فرآیند احساس درد متوقف می شود. با مصرف روزانه 50 گرم روغن زیتون، حدود 9 میلی گرم اوله آکانتال به بدن می رسد، این مقدار یک دهم میزان داروی ایبوپروفینی است که برای کاهش درد یک فرد بزرگسال تجویز می شود.