هویج وحشی (شقاقل)
انتخاب اندازه یا وزن :
وزن (گرم):
ارزش تغذیه ای در   [100]   گرم :
هویج وحشی (شقاقل)
%DV*
انرژی 75 KCal 4%
کربوهیدرات 17.99 gr 6%
چربی 0.3 gr 0.5%
کلسترول 0 mg 0%
پروتئین 1.2 gr 2.4%
فیبر خوراکی 4.9 gr 19.6%
سدیم 10 mg 0.4%
پتاسیم 375 mg 10.7%
آهن 0.59 mg 3.3%
کلسیم 36 mg 3.6%
منیزیم 29 mg 7.3%
ویتامین A 0 IU 0%
ویتامین D 0 µg 0%
ویتامین C 17 mg 28.3%
ویتامین B6 0.09 mg 4.5%
فولات 67 µg 16.8%
ویتامین B12 0 µg 0%

*Daily Value: نیاز روزانه، درصد نیاز روزانه بر اساس رژیم غذایی 2000 Kcal و برای افراد بزرگسال، تنظیم گردیده. مقادیر واقعی ممکن است، بسته به نیازهای افراد (بخصوص در زنان باردار و یا شیرده)، متفاوت باشد.

هویج وحشی (شقاقل)

شقاقل گیاهی است دو ساله، شکل ظاهری آن شبیه گیاه هویج، برگ های آن دارای بریدگی و در عین حال دندانه دار، ساقه های آن گوشه دار است.

ریشه آن برای تهیه مربا مصرف می شود نسبتاً ضخیم و ضخامت آن در حد یک انگشت، پر گره و کمی شیرین است.

میوه آن در ابعاد یک نخود به رنگ تیره و گل های آن به صورت چتر مرکب در انتهای شاخه گل دهنده ظاهر می شود.

گیاه شقاقل مربا در ماسه های مرطوب و حاشیه جنگل های متراکم انتشار دارد. در ایران در دماوند، شمال ایران و شیراز در کوه برفی می روید.

ریشه گیاه شقاقل از نظر طبیعت طبق نظر حکمای طب سنتی کمی گرم و تر می باشد و از نظر خواص معتقدند که باز کننده انسداد مجاری عروق و گرم کننده می باشد و برای گرم کردن معده و کلیه و کبد تأثیر بسزایی دارد. اشتها را کاهش می دهد و ممکن است ایجاد سردرد نماید از این نظر باید  با عسل مصرف کرد.

مقدار خوراک آن تا 20 گرم است. خواص دارویی آن تا 4 سال باقی می ماند.

آنچه در این مقاله می خوانید:
موادمعدنی

این گیاه دارای کلسیم، فسفر، آهن، سدیم، پتاسیم می باشد.

ویتامین

این گیاه سرشار از ویتامین هایB1 , B2 , C  و همچنین ویتامین K وA  و اسید فولیک می باشد.

ویتامینK  موجود در شقاقل، برای لخته خون و رشد سلولها مفید است و خطر بروز پوکی استخوان را کاهش می دهد.

فولات موجود در شقاقل مانع از بروز کم خونی می شود و ابتلا به بیماری قلبی را کاهش می دهد و مانع شکستگی استخوان بر اثر پوکی استخوان می شود.

همچنین ویتامین C موجود در آن سیستم ایمنی بدن، سیستم گوارش، پوست و عصب را تقویت می کند.

فواید
  • فیبر موجود در آن، چربی سوز طبیعی است.
  • ویتامین C موجود در آن در تولید کلاژن مؤثر است.
  • خاصیت ادرارآور، ضد روماتیسمی و آنتی اکسیدان دارد.
  • برای درمان بیماری های کلیوی و کنترل چاقی مفرط کاربرد دارد.
  • شقاقل فشار خون بالا، یبوست و ناراحتی متعدد قلب را کاهش می دهد.
  • میزان زیاد فیبر موجود در این گیاه در کاهش کلسترول و حفظ قند خون نرمال مؤثر است.
  • پتاسیم همراه با اسید چرب امگا 3 انرژی بدن را افزایش می دهد و مانع از خستگی می شود.
  • ترکیبات ضد التهابی موجود در آن به بهبود التهاب، برونشیت در بیماران آسمی کمک می کند.
  • سیستم گوارش در دیواره مویرگها را تقویت می کند و آرام بخش، خلط آور و تقویت کننده است.
  • شقاقل خطر نقص جنین را در زنان باردار پایین می آورد و با بهبود عملکرد برونشیت به بیماران مبتلا به آسم کمک می کند.