خامه ترش
انتخاب اندازه یا وزن :
وزن (گرم):
ارزش تغذیه ای در   [100]   گرم :
خامه ترش
%DV*
انرژی 193 KCal 10%
کربوهیدرات 2.88 gr 1%
چربی 19.73 gr 30.4%
کلسترول 52 mg 17.3%
پروتئین 2.07 gr 4.1%
فیبر خوراکی 0 gr 0%
سدیم 80 mg 3.3%
پتاسیم 141 mg 4%
آهن 0.17 mg 0.9%
کلسیم 110 mg 11%
منیزیم 10 mg 2.5%
ویتامین A 576 IU 11.5%
ویتامین D 0.4 µg 4%
ویتامین C 0.9 mg 1.5%
ویتامین B6 0.06 mg 3%
فولات 7 µg 1.8%
ویتامین B12 0.28 µg 4.7%

*Daily Value: نیاز روزانه، درصد نیاز روزانه بر اساس رژیم غذایی 2000 Kcal و برای افراد بزرگسال، تنظیم گردیده. مقادیر واقعی ممکن است، بسته به نیازهای افراد (بخصوص در زنان باردار و یا شیرده)، متفاوت باشد.

خامه ترش

خامه یکی از اعضای خانواده نه چندان بزرگ لبنیات است که با توجه به محتوای چربی اش انواع مختلفی دارد.

خامه بر حسب چربی طبقه بندی می شود به این ترتیب خامه کم چرب 12 درصد، خامه زده شده و سفت 30 درصد، خامه سنگین 36 درصد و خامه پرچرب تا حدود 60 درصد چربی دارند.

خامه ترش نوع دیگری از خامه است که با استفاده از باکتری که تولید کننده اسیدلاکتیک است. آن را ترش می کنند. این نوع خامه طعم ترشی دارد و غلیظ است.

به عبارت دیگر، خامه ترش از فرآورده های اسیدی شده و ترش محسوب می شود که برای تهیه آن شیر با باکتری بنام استارتر که جزء باکتری های مفید است، تخمیر و در نتیجه ترش می شود. البته ترش شدن شیر به معنای فاسد شدن آن نیست بلکه به معنای تخیمر شدن آن است و با این روش بافتی لطیف و طعم خوبی پیدا می کند فرآیند تخمیر در مواد غذایی از نظر تغذیه ای ارزش مواد مغذی موجود در آن را افزایش می دهد. این فرآیند باعث تولید ترکیب های مفید تغذیه ای مانند انواع ویتامین ها و پپتیدها و جذب بهتر اسیدهای آمینه می شود، همچنین در اثر این فرآیند جذب کلسیم و برخی عناصر در بدن بهتر صورت می گیرد.

از نظر تغذیه ای، تفاوت خاصی بین خامه ترش و معمولی وجود ندارد. انتخاب خامه ترش به ذائقه فرد بستگی دارد و هدف از تولید آن خواص حسی خاص آن – از نظر بافت و طعم – برای تهیه انواع شیرینی، کیک، دسر یا در تهیه برخی غذاها و سس هاست. خامه ترش که در تمامی کشورها به وفور دیده می شود برای انواع شیرینی، کیک، ساندویچ، غذا و .. به کار می رود و یکی از داروهای مفید برای کسانی که غذایشان دیر هضم می شود. می باشد.

برای درست کردن خامه ترش باید به مقدار مساوی از ماست و خامه استفاده کرد برای این منظور ابتدا ماست ترش را با خامه کاملاً مخلوط می کنند. پس آن را روی حرارت گذاشته تا به دمای 60 درجه برسد به هیچ عنوان نباید به نقطه جوش نزدیک شود. سپس از روی حرارت برداشته و به مدت 7 – 8 ساعت در فضای آشپزخانه قرار می دهیم و بعد از آن درون شیشه کرده و داخل یخچال می گذاریم.