گروه    "سبزیجات، گیاهان و ادویه جات"
دانه شنبلیله
انتخاب اندازه یا وزن :
وزن (گرم):
ارزش تغذیه ای در   [100]   گرم :
دانه شنبلیله
%DV*
انرژی 323 KCal 16%
کربوهیدرات 58.35 gr 19.5%
چربی 6.41 gr 9.9%
کلسترول 0 mg 0%
پروتئین 23 gr 46%
فیبر خوراکی 24.6 gr 98.4%
سدیم 67 mg 2.8%
پتاسیم 770 mg 22%
آهن 33.53 mg 186.3%
کلسیم 176 mg 17.6%
منیزیم 191 mg 47.8%
ویتامین A 60 IU 1.2%
ویتامین D 0 µg 0%
ویتامین C 3 mg 5%
ویتامین B6 0.6 mg 30%
فولات 57 µg 14.3%
ویتامین B12 0 µg 0%

*Daily Value: نیاز روزانه، درصد نیاز روزانه بر اساس رژیم غذایی 2000 Kcal و برای افراد بزرگسال، تنظیم گردیده. مقادیر واقعی ممکن است، بسته به نیازهای افراد (بخصوص در زنان باردار و یا شیرده)، متفاوت باشد.

دانه شنبلیله

دانه شنبلیله حاوی ریز مغذی ها و مواد مفیدی است که در درمان بسیاری از بیماری ها از آن استفاده می شود.

دانه شنبلیله سرشار از ویتامین C، پروتئین، نیاسین، پتاسیم و فیتواستروژنی است که خواص شبیه به هورمون استروژن دارد.

فیتواستروژنهای موجود در دانه شنبلیله باعث بهبود خلق در دوران یائسگی می شود و گرگرفتگی را کاهش می دهد. دیگر ترکیبات موجود در دانه شنبلیله مانند آلکالوئید، لیزین و L- تریپتوفان اثرات سودمندی بر عملکرد بدن دارد. مطالعات نشان داده است مصرف روزانه پنج گرم از دانه شنبلیله، میزان کلسترول خون را پس از 24 هفته کاهش می دهد و خطر حمله قلبی را تا حدود 25 درصد می کاهد.

ماده لزج موجود در این دانه برای سوزش معده مفید است و در درمان ریفلاکس معده به کار می رود