گروه    "سبزیجات، گیاهان و ادویه جات"
زیره
انتخاب اندازه یا وزن :
وزن (گرم):
ارزش تغذیه ای در   [100]   گرم :
زیره سیاه
%DV*
انرژی 333 KCal 17%
کربوهیدرات 49.9 gr 16.6%
چربی 14.59 gr 22.4%
کلسترول 0 mg 0%
پروتئین 19.77 gr 39.5%
فیبر خوراکی 38 gr 152%
سدیم 17 mg 0.7%
پتاسیم 1351 mg 38.6%
آهن 16.23 mg 90.2%
کلسیم 689 mg 68.9%
منیزیم 258 mg 64.5%
ویتامین A 363 IU 7.3%
ویتامین D 0 µg 0%
ویتامین C 21 mg 35%
ویتامین B6 0.36 mg 18%
فولات 10 µg 2.5%
ویتامین B12 0 µg 0%

*Daily Value: نیاز روزانه، درصد نیاز روزانه بر اساس رژیم غذایی 2000 Kcal و برای افراد بزرگسال، تنظیم گردیده. مقادیر واقعی ممکن است، بسته به نیازهای افراد (بخصوص در زنان باردار و یا شیرده)، متفاوت باشد.

زیره

زیره دانه ای معطر و ضد نفخ است که در آشپزی و پزشکی کاربرد دارد و در دو نوع زیره سبز و زیره سیاه وجود دارد که زیره سیاه به نام زیره ایرانی معروف است.

گیاه زیره بیشترشبیه بوته هویج است برگهایش 20 الی 30 سانتی متر و ارتفاع گیاه حدود 50 سانتی متر است. میوه آن (که به اشتباه دانه گفته می شود) به اندازه دو میلی متر و هلالی شکل و دارای 5 خط  برجسته است. بیشترین زیره در ایران در شهر کرمان رشد می کند. بهترین و مرغوب ترین زیره مربوط به شهرستان بافت استان کرمان می باشد که به صورت خودرو رشد می کند.

جویدن مقداری زیره برای از بین بردن بوی بد دهان، بوی سیر و بوی پیاز بسیار مفید است. زیره درمان بسیار مؤثری برای رفع سوء هاضمه است. مصرف آن به کسانی که سوء هاضمه دارند، استفاده در بیشتر غذاها را تأکید می کنند.