گروه    "سبزیجات، گیاهان و ادویه جات"
زردچوبه
انتخاب اندازه یا وزن :
وزن (گرم):
ارزش تغذیه ای در   [100]   گرم :
زردچوبه - آسیاب شده
%DV*
انرژی 354 KCal 18%
کربوهیدرات 64.93 gr 21.6%
چربی 9.88 gr 15.2%
کلسترول 0 mg 0%
پروتئین 7.83 gr 15.7%
فیبر خوراکی 21.1 gr 84.4%
سدیم 38 mg 1.6%
پتاسیم 2525 mg 72.1%
آهن 41.42 mg 230.1%
کلسیم 183 mg 18.3%
منیزیم 193 mg 48.3%
ویتامین A 0 IU 0%
ویتامین D 0 µg 0%
ویتامین C 25.9 mg 43.2%
ویتامین B6 1.8 mg 90%
فولات 39 µg 9.8%
ویتامین B12 0 µg 0%

*Daily Value: نیاز روزانه، درصد نیاز روزانه بر اساس رژیم غذایی 2000 Kcal و برای افراد بزرگسال، تنظیم گردیده. مقادیر واقعی ممکن است، بسته به نیازهای افراد (بخصوص در زنان باردار و یا شیرده)، متفاوت باشد.

زردچوبه

زردچوبه، نوعی گیاه و ادویه ای است که از آن گیاه تهیه می شود. زردچوبه از رده زنجبیل وارها، راسته زنجبیل ها، تیره زنجبیلیان، گونه زردچوبه ای ها است.

پودر زردچوبه به رنگ زرد تیره است که یکی از پرکاربردترین ادویه جات به شمار می رود. رویشگاه اصلی این گیاه هند است و قسمت اصلی ادویه معروف کاری که که در بسیاری از غذاهای هندی به کار می رود، تشکیل می دهد.

ترکیب شیمیایی زردچوبه شامل 5% اسانس و  5% ماده اصلی زردچوبه، یعنی پلی فنلی بنام کورکومین می باشد. زردچوبه سرشار از خواص آنتی اکسیدان، ضد ویروس، ضد باکتری، ضد قارچ و ضد التهاب است. همین زردچوبه به دلیل خصوصیات آنتی اکسیدانی قوی خود یکی از مؤثرترین مواد در جلوگیری از سرطانی شدن سلولهای بدن است. این گیاه همچنین موجب افزایش ترشح انسولین و کاهش قند خون در بیماران دیابتی می گردد.

آنچه در این مقاله می خوانید:
موادمعدنی

زردچوبه سرشار از پتاسیم، کلسیم، مس، آهن و منیزیوم و روی می باشد.

ویتامین

زردچوبه حاوی میزان قابل توجهی ویتامینB3  ، ویتامینE ، ویتامینK  می باشد.

فواید

پیشگیری از سرطان

زردچوبه می تواند از بروز سرطان پروستات جلوگیری کرده، رشد سرطان پروستات موجود را کاهش داده و حتی سلولهای سرطانی را از بین ببرد. محققان مختلفی دریافته اند که ترکیبات فعال زردچوبه آن را به یکی از بهترین پیش گیرنده ها در مقابل تومورهای ایجاد شده به خاطر پرتو تبدیل کرده است. این ماده همچنین تأثیرات پیشگیرنده ای در برابر سلولهای تومور مثل لوکمی سلول T، سرطان روده بزرگ و سرطان سینه دارد.

بهبود آرتروز

خواص ضد التهاب زردچوبه برای درمان هر دو نوع آرتروزهای استخوانی و روماتوئید عالی است. علاوه بر این خواص آنتی اکسیدانی آن رادیکالهای آزاد که سلولهای بدن را تخریب می کند، از بین می برد.

کنترل دیابت

از زردچوبه که به حفظ سطح سالم انسولین خون کمک می کند، می توان برای درمان دیابت استفاده کرد. از فواید مهم دیگر زردچوبه تأثیر آن در کمک به کاهش مقاومت انسولین است که می تواند از بروز دیابت نوع دو پیشگیری کند. اما وقتی با داروهای خیلی قوی ترکیب می شود، می تواند موجب افت قند خون شود. بنابراین بهتر است قبل از مصرف آن با پزشک معالج مشورت شود.

کاهش سطح کلسترول

تحقیقات ثابت کرده است که مصرف زردچوبه به عنوان چاشنی در غذاها می تواند سطح کلسترول را پایین بیاورد.

تقویت سیستم ایمنی

زردچوبه حاوی ماده ای به نام لیپوپلی ساکارید است که به تحریک سیستم ایمنی بدن کمک می کند. عوامل  ضد باکتری، ضد قارچ، ضد ویروس زردچوبه نیز سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند.

التیام زخم

زردچوبه یک عامل ضد عفونی و ضد باکتری طبیعی است و می توان از آن به عنوان یک داروی ضد عفونی کننده استفاده کرد. زردچوبه همچنین به ترمیم پوست آسیب دیده نیز کمک کرده و برای درمان پسوریازیس و سایر بیماری های التهابی پوست نیز مفید است.

کنترل وزن

پودر زردچوبه برای حفظ وزن سالم بسیار مفید است. یکی از ترکیبات موجود زردچوبه به بالا بردن تولید صفرا که یکی از مولفه های اصلی در تجزیه چربی هاست، کمک می کند. کسانی که می خواهند وزنشان را پایین بیاورند با هر وعده غذایی خود یک قاشق چایخوری زردچوبه مصرف کنند.

جلوگیری از آلزایمر

التهاب مغز یکی از دلایل اصلی اختلالات شناخت مثل بیماری الزایمر به شمار می رود. زردچوبه با کمک به از بین بردن پلاک هایی که در مغز ایجاد می شود و بهبود جریان اکسیژن به سلامت عمومی مغز کمک می کند. این ماده می تواند ایجاد یا پیشرفت بیماری آلزایمر را نیز کاهش دهد.

بهبود هضم و گوارش

ترکیبات بسیاری در زردچوبه کیسه صفرا را برای تولید صفرا تحریک می کنند که گوارش را تقویت کرده و علائم نفخ وگاز معده را کاهش می دهد. همچنین زردچوبه برای درمان بسیاری از بیماری های التهابی روده از جمله کولیت اولسراتیو مفید است.

اما باید به خاطر داشته باشید که افرادی که از هر نوع بیماری صفراوی رنج می برند، نباید از زردچوبه به عنوان مکمل غذایی استفاده کنند زیرا وضعیت آنها را بدتر خواهد کرد. اگر از مشکلات و بیماری های گوارشی رنج می برید بهتر است زردچوبه را به صورت خام مصرف کنید.