گروه    "سبزیجات، گیاهان و ادویه جات"
دارچین
انتخاب اندازه یا وزن :
وزن (گرم):
ارزش تغذیه ای در   [100]   گرم :
دارچین - آسیاب شده
%DV*
انرژی 247 KCal 12%
کربوهیدرات 80.59 gr 26.9%
چربی 1.24 gr 1.9%
کلسترول 0 mg 0%
پروتئین 3.99 gr 8%
فیبر خوراکی 53.1 gr 212.4%
سدیم 10 mg 0.4%
پتاسیم 431 mg 12.3%
آهن 8.32 mg 46.2%
کلسیم 1002 mg 100.2%
منیزیم 60 mg 15%
ویتامین A 295 IU 5.9%
ویتامین D 0 µg 0%
ویتامین C 3.8 mg 6.3%
ویتامین B6 0.16 mg 8%
فولات 6 µg 1.5%
ویتامین B12 0 µg 0%

*Daily Value: نیاز روزانه، درصد نیاز روزانه بر اساس رژیم غذایی 2000 Kcal و برای افراد بزرگسال، تنظیم گردیده. مقادیر واقعی ممکن است، بسته به نیازهای افراد (بخصوص در زنان باردار و یا شیرده)، متفاوت باشد.

دارچین

درختچه دارچین، درختی است کوچک، همیشه سبز، به ارتفاع 5 تا 7 متر که از تمام قسمتهای آن بوی مطبوع استشمام می شود. گلهای آن در فاصله ماههای بهمن تا اوایل فروردین ظاهر می شود. برگ این درخت سبز سیر و دارای گلهایی به رنگ سفید است. دارچین بومی سری لانکا و جنوب هند است و پوست درختچه آن به عنوان ادویه بکار می رود. از سالیان دور دارچین در اقصی نقاط جهان به کار رفته است. مردمان مصر در درمان امراض از این ماده پرخاصیت استفاده کرده اند. دارچین از ادویه جات پرکاربرد در تعداد زیادی از خوراکی ها می باشد. این ماده پرخاصیت به دو دسته دارچین سیلان که در آمریکای جنوبی می روید و دارچین سنا (دارچین چینی) که در جنوب آسیا می روید تقسیم می شود. در قرون وسطی دارچین برای درمان سرفه، ورم مفاصل و گلو درد استفاده می شد. دارچین بعد از فلفل و زردچوبه یکی از پرمصرف ترین ادویه های معطر و مطبوعی است که طعم آن ابتدا در دهان ملایم و کمی شیرین و بتدریج تند و سوزاننده می شود.

این ماده غذایی سرشار ازمواد معدنی مورد نیاز بدن از جمله کلسیم، آهن، ویتامین C , K منگنز و فیبر می باشد.

آنچه در این مقاله می خوانید:
فواید
  • دارچین بهترین دارو برای دردهای عضلانی است.
  • افزودن آن به چای و سوپ حالت تهوع را کاهش می دهد.
  • دارچین می تواند پیشرفت بیماری ام اس (MS) را کاهش دهد.
  • استنشاق روغن دارچین، تمرکز ذهنی و حافظه را بهبود می بخشد.
  • دارچین به جز درمان اختلالهای گوارشی خاصیت آرام بخشی دارد.
  • دارچین رگ ها را باز می کند و باعث بهبود گردش خون می شود.
  • در برخی بیماران مبتلا به آسم و دارای خلط غلیظ سینه مفید می باشد.
  • افزودن آن به چای، گرفتگی سینه و مجرای تنفسی را التیام می بخشد.
  • برای یپشگیری از فاسد شدن گوشت به عنوان نگهدارنده استفاده می شود.
  • یکی از خواص دارچین به دلیل طبیعت گرم آن افزایش دهنده قوای جنسی است.
  • دارچین خاصیت عجیب دیگری دارد که آن هم تقویت سیستم ایمنی بدن می باشد.
  • دارچین رمز جوانی است، مصرف روزانه آن انسان را سلامت و جوان نگه می دارد.
  • یک قاشق مرباخوری پودر دارچین به اندازه یک لیوان آب انار حاوی آنتی اکسیدان است.
  • بر طبق تحقیقات جدید، دارچین می تواند به صورت بالقوه بر ضد ویروس HIV مفید باشد.
  • افرادی که آلرژی دارند نباید از مصرف دارچین در غذاهای خود پرهیز کنند زیرا موجب تشدید آلرژی نمی شود.
  • کاهش اثرات منفی غذاهای پرچرب. رژیم غذایی پردارچین می تواند اثرات منفی خوراکی های پرچرب را کاهش دهد.
  • دارچین قند و کلسترول خون را کنترل می کند و از آن برای درمان سوء هاضمه، درد و نفخ معده و اسهال استفاده می شود.
  •  پاشیدن مخلوطی از روغن دارچین، میخک، اکالیپتوس، لیمو و رزماری 99 درصد باکتری های موجود در فضا را از بین می برد.
  • بر طبق انیستیتوی ملی سلامت آمریکا، سینامالدئید (یک ماده شیمیایی موجود در دارچین سنا) می تواند در مقابله با عفونت های باکتریایی و قارچی کمک کند.
  • دارچین حاوی ترکیباتی است که عمل انسولین در انتقال گلوکز به سلولها را بهبود می بخشد. دارچین تقریباً هیچ کالری ندارد، به همینخاطر دیابتی ها بدون خطر چاق شدن می توانند با افزودن دارچین طعم مطبوعی به غذای خود بخشند. هر گرم دارچین کمتر از 3 کالری دارد که بسیار اندک است. مطالعات آزمایشگاهی و حیوانی نیز نشان داده بود که دارچین سوخت و ساز گلوکز را حدود بیست برابر می کند.
مضرات
  • مصرف بیش از اندازه دارچین می تواند مسموم کننده باشد.
  • مصرف مقادیر زیاد دارچین، باعث تپش قلب، بی خوابی و افسردگی می شود.
  • به طور کلی مصرف ادویه ها از جمله دارچین در دوره شیردهی باعث ناراحتی معده نوزاد می شود و باید محدود شود. معده درد ، اسهال یا استفراغ نشانه این است که سیستم گوارش کودک به این نوع غذاها حساس است.
  • دارچین به دلیل داشتن طبیعت گرم می تواند در افراد گرم مزاج با عوارضی چون خشکی پوست خارش بدن، گرگرفتگی، خارش گوش و گلو و ... همراه باشد. لذا باید با توجه به مزاج مصرف شود.
  • اکثر متخصصین زنان و زایمان توصیه می کند زنان باردار از مصرف دارچین و فراورده های آن در طول دوران بارداری، حتی به مقدار خیلی کم خودداری نمایند چرا که می تواند منجر به زایمان زودرس گردد.
  • اثرهای مضر مصرف زیاد دارچین، عبارت است از: التهاب یا ورم کردن پوست، زخم ها و ترکهای گوشه دهان و سوزش معده. دارچین از لخته شدن خون جلوگیری می کند اما زیادی آن در خون باعث بروز مشکل های خونی و گردش خون می شود به ویژه اگر با داروهایی مانند آسپرین که باعث رقیق شدن خون می شود مصرف شود مشکل را دو برابر می کند.