تخم بلدرچین
انتخاب اندازه یا وزن :
وزن (گرم):
ارزش تغذیه ای در   [100]   گرم :
تخم بلدرچین
%DV*
انرژی 158 KCal 8%
کربوهیدرات 0.41 gr 0.1%
چربی 11.09 gr 17.1%
کلسترول 844 mg 281.3%
پروتئین 13.05 gr 26.1%
فیبر خوراکی 0 gr 0%
سدیم 141 mg 5.9%
پتاسیم 132 mg 3.8%
آهن 3.65 mg 20.3%
کلسیم 64 mg 6.4%
منیزیم 13 mg 3.3%
ویتامین A 543 IU 10.9%
ویتامین D 1.4 µg 14%
ویتامین C 0 mg 0%
ویتامین B6 0.15 mg 7.5%
فولات 66 µg 16.5%
ویتامین B12 1.58 µg 26.3%

*Daily Value: نیاز روزانه، درصد نیاز روزانه بر اساس رژیم غذایی 2000 Kcal و برای افراد بزرگسال، تنظیم گردیده. مقادیر واقعی ممکن است، بسته به نیازهای افراد (بخصوص در زنان باردار و یا شیرده)، متفاوت باشد.

تخم بلدرچین

بلدرچین، کوچک ترین پرنده از خانواده قرقاول می باشد. بلدرچین پرنده ای است با خصوصیات پرندگان وحشی شکاری و بسیار پرجنب و جوش، لاجرم باید در وضعیتی پرورش یابد که امکان جست و خیز و پرواز داشته باشد

تخم بلدرچین از نظر کیفیت با تخم سایر پرندگان متفاوت است. تخم بلدرچین در مقایسه با تخم مرغ، به مراتب ارزش غذایی بالاتری دارد. یک تخم بلدرچین هر چند که از لحاظ وزنی حدود یک پنجم تخم مرغ معمولی را دارد ولی ارزشهای تغذیه ای آن بسیار بالاتر از تخم مرغ می باشد.

تخم بلدرچین نسبت به تخم مرغ از مزه بهتری برخوردار بوده و به علت کراتین خاصی که در آن ذخیره شده است، در درمان بیماری آسم تأثیر مفیدی دارد.

آنچه در این مقاله می خوانید:
کالری

100 گرم تخم بلدرچین حاوی 158 کیلوکالری انرژی می باشد.

پروتئین

تخم بلدرچین با حجم کم حاوی پروتئین با ارزش بیولوژیکی بالا بوده، به همین دلیل مصرف این تخم در دوران بارداری و سن رشد کودکان و نوجوانان و ورزشکاران بدنساز توصیه می شود.

چربی

میزان کلسترول زرده تخم بلدرچین کمتر است. تخم بلدرچین سرشار از امگا 3 بوده و برای تقویت هوش و حافظه به ویژه در زنان باردار بسیار توصیه می شود.

مواد معدنی

تخم بلدرچین هر چند که از لحاظ وزنی حدود یک پنجم وزن تخم مرغ معمولی را دارد، ولی 5 برابر تخم مرغ فسفر و 7 برابر آن آهن دارد. تخم بلدرچین منبع خوبی از آهن، کلسیم، فسفر و منیزیوم می باشد.

ویتامین

تخم بلدرچین منبع ویتامین B2 , B12 می باشد، بطوریکه میزان ویتامین  B12، 6 برابر تخم مرغ و ویتامین B2، 15 برابر تخم مرغ معمولی است همچنین ویتامین های B6, D, A و اسیدفولیک نیز در این تخم وجود دارد.

فواید

بلدرچین در برابر بیماری های مختلف بسیار مقاومتر از مرغ است و پرورش آن بدون استفاده از دارو و آنتی بیوتیک انجام می شود، بنابراین گوشت و تخم بلدرچین محصولی کاملاً ارگانیک و سالم است که ذخیره داروئی مضری برای مصرف کننده در بافت خود ندارد.

  • به دلیل وجود امگا 3 در زرده تخم برای باهوش شدن جنین در دوران بارداری بسیار مؤثر است.
  • موجب بهبود اشتها در اطفال کم اشتها شده و مناسب برای سنین رشد کودکان و نوجوانان است.
  • به تنظیم سیکل خواب کمک می کند باعث افزایش مقاومت کلی بدن می شود.
  • سبب بهبود میل و توان جنسی می شود.
  • جذب ویتامین های بدن با افزایش سن بسیار کم می شود از این رو مصرف تخم بلدرچین به افراد بالای 40 سال، برای بالا بردن مواد معدنی و ویتامین های بدن و جلوگیری از کار افتادگی زودرس و پیشگیری از سرطان توصیه می شود.