بوقلمون
انتخاب اندازه یا وزن :
وزن (گرم):
ارزش تغذیه ای در   [100]   گرم :
چربی بوقلمون
%DV*
انرژی 900 KCal 45%
کربوهیدرات 0 gr 0%
چربی 99.8 gr 153.5%
کلسترول 102 mg 34%
پروتئین 0 gr 0%
فیبر خوراکی 0 gr 0%
سدیم 0 mg 0%
پتاسیم 0 mg 0%
آهن 0 mg 0%
کلسیم 0 mg 0%
منیزیم 0 mg 0%
ویتامین A 0 IU 0%
ویتامین D 4.8 µg 48%
ویتامین C 0 mg 0%
ویتامین B6 0 mg 0%
فولات 0 µg 0%
ویتامین B12 0 µg 0%

*Daily Value: نیاز روزانه، درصد نیاز روزانه بر اساس رژیم غذایی 2000 Kcal و برای افراد بزرگسال، تنظیم گردیده. مقادیر واقعی ممکن است، بسته به نیازهای افراد (بخصوص در زنان باردار و یا شیرده)، متفاوت باشد.

بوقلمون

بوقلمون پرنده ای از نژاد قرقاولان و بزرگترین و سنگین وزن ترین پرنده خانگی است.  گوشت این پرنده حاوی هر دو نوع گوشت سفید و قرمز است. 65 درصد گوشت بوقلمون سفید و در ناحیه سینه و 35 درصد آن تیره و در ناحیه ران ها قرار دارد. هر یک از این گوشت ها از نظر طعم و مزه متفاوتند. گوشت سینه و بال سفید و لذیذ و از نظر مزه شبیه گوشت گوساله است و گوشت قرمز آن که اغلب در آنها یافت می شود، بسیار نرم و طعمی شبیه گوشت پرندگان وحشی یا شکاری را دارد.

افزایش حجم توده گوشت قسمت های سینه و ران نسبت به حجم استخوان و در نتیجه ضایعات کمتر نسبت به گوشت های مشابه از ویژگیهای برجسته گوشت بوقلمون است.

آنچه در این مقاله می خوانید:
کالری

کالری گوشت سینه بوقلمون کمتر از دو سوم گوشت سینه مرغ است.

پروتئین

گوشت سفید و بدون پوست بوقلمون، یک ماده غذایی با پروتئین بالا است گوشت بوقلمون منبع خوبی از اسید آمینه تریپتوفان به شمار می آید.

اسید آمینه تریپتوفان برای فعالیت سلولهای T لازم است. سلولهای T یک نوع از سلولهای سیستم ایمنی بدن هستند که سلولهای سرطانی را از بین می برند. در فقدان تریپتوفان، سلولهای T می میرند.

ناقلین عصبی در بدن از اسیدهای آمینه تشکیل می شوند و ناقل عصبی به نام سروتونین از اسید آمینه تریپتوفان تشکیل شده است. سروتونین باعث سرحالی و آرامش در بدن می شود. همچنین اسید آمینه تریپتوفان نقش مهمی در خوابیدن دارد و باعث بهبود خواب در مبتلایان به بی خوابی مزمن می شود.

پروتئین موجود در گوشت بوقلمونی که به طور طبیعی (بدون استفاده از مواد شیمیایی و هورمونی) پرورش داده شده است، میزان هورمون تستوسترون را در بدن آقایان را در حد مطلوب نگه می دارد. ولی هورمونهایی که در پرورش بوقلمونهای صنعتی استفاده می شوند، تولید هورمون استروژن (هورمون زنانه) را افزایش و هورمون تستوسترون را کاهش می دهد.

کمبود پروتئین در برنامه غذایی مردان مسن، منجر به افزایش گلوبولین باند شده با هورمون جنسی و کاهش فعالیت هورمون تستوسترون می شود. کاهش اثر تستوسترون باعث کاهش عملکرد جنسی، کاهش توده عضلانی، کاهش گلبولهای قرمز خون و همچنین منجر به پوکی استخوان می گردد.

چربی

در بین انواع گوشت سفید، گوشت بوقلمون کمترین چربی را دارد و در هر 100 گرم آن تنها یک گرم چربی موجود است. تقریباً تمامی چربی بوقلمون در پوست آن موجود است. همچنین گوشت تیره رنگ آن چربی بیشتری از گوشت روشن تر (سفید) آن دارد. لذا قبل از پختن گوشت بوقلمون، تمامی پوست آن را جدا کنید. همچنین مبتلایان به چربی خون بالا بهتر است از گوشت روشن تر آن استفاده کنند.

مواد معدنی

گوشت بوقلمون منبع غنی از آهن، روی، فسفر، پتاسیم، سلنیوم، و منیزیوم، مس است.

طبق آزمایشات انجام شده فسفر موجود در بوقلمون چهار برابر میگو می باشد همچنین 80% عامل تشکیل کلسیم در استخوانهای بدن فسفر می باشد (14 درصد در 100 گرم) گوشت بوقلمون بیشترین پتاسیم را در بین انواع گوشتها داراست. (7 درصد در 100 گرم گوشت). پتاسیم ضد سرطان است و برای جلوگیری از سرطان سینه در خانم ها بسیار مؤثر بوده و همچنین در ساختمان قلب و ماهیچه ها و خون نقش مهمی دارد، وجود آن عامل مهمی برای بسته نشدن سرخرگها و مشکلات وریدی است. همپنین پتاسیم در کاهش کلسترول خون نقش مهمی دارد.

ویتامین

گوشت بوقلمون منبع خوبی از ویتامین های A , B1 , B3 , B6 ,B12  به شمار می رود. یکی از ویژگی های منصر به فرد گوشت بوقلمون نسبت به سایر گوشت های سفید، ویتامین A و نقش مهم آن در تقویت سیستم ایمنی است که بویژه در فصل سرما، مصرف آن به کودکان و سالمندان توصیه می شود.

مصرف 150 گرم گوشت بوقلمون حدود نیمی از اسید فولیک مورد نیاز روزانه را تأمین کرده و مصرف مقدار متعادل آن برای خانم های باردار مفید است.

فواید
  • بهبود کم خوابی
  • جلوگیری از سرطان
  • تقویت سیستم ایمنی بدن
  • پیشگیری از پوکی استخوان
  • پیشگیری و درمان کم خونی
  • افزایش هورمون تستوسترون
  • ایجاد آرامش و مقابله با افسردگی
  • گوشت بوقلمون به دلیل دارا بودن چربی های اشباع شده کم، پروتئین بالا و درصد کربوهیدرات پایین، موجب پایین آوردن گلاتین اندکس شده و در نتیجه برای بیماران دیابتی فاقد کلسترول بالا مفید است. همچنین به علت درصد بسیار کم چربی های اشباع شده در این گوشت مصرف آن برای افرادی که دارای کبد چرب هستند مناسب است
  •     گوشت بوقلمون دارای ماده ای بنام CoQ 10 (اکسیر جوانی) می باشد که برای جلوگیری از پیری زودرس مفید است.

 

مضرات
  • مصرف گوشت بوقلمون به دلیل کلسترول بالای این گوشت (بین 12 – 14 درصد) برای افراد با کلسترول بالا مضر است و افراد دارای کلسترول بالا می توانند از قسمتهای روشن تر بوقلمون که بدون پوست بوده و دارای چربی، چربی اشباع و کلسترول کمتری است استفاده کنند.
  • اگر سینه مرغ و بوقلمون را مقایسه کنیم، میزان پروتئین موجود در سینه مرغ بیشتر بوده و از نظر میزان کلسترول، گوشت مرغ بدون پوست، کلسترول بسیار پایین تری نسبت به گوشت بوقلمون دارد. از این رو، با در نظر گرفتن این تفاوت، استفاده از گوشت مرغ برای بیماران دارای کلسترول بالا توصیه می شود.
  • گوشت بوقلمون دارای مقدار کمی اگزالات است که بیماران مبتلا به سنگ کلیه اگزالاتی بهتر است با احتیاط بیشتر از آن استفاده کنند.
  • گوشت بوقلمون دارای اسید آمینه پورین است، لذا مبتلایان به نقرس باید آن را به میزان خیلی کم مصرف کنند.