گروه    "سبزیجات، گیاهان و ادویه جات"
ریشه زنجبیل
انتخاب اندازه یا وزن :
وزن (گرم):
ارزش تغذیه ای در   [100]   گرم :
ریشه زنجبیل - خام
%DV*
انرژی 80 KCal 4%
کربوهیدرات 17.77 gr 5.9%
چربی 0.75 gr 1.2%
کلسترول 0 mg 0%
پروتئین 1.82 gr 3.6%
فیبر خوراکی 2 gr 8%
سدیم 13 mg 0.5%
پتاسیم 415 mg 11.9%
آهن 0.6 mg 3.3%
کلسیم 16 mg 1.6%
منیزیم 43 mg 10.8%
ویتامین A 0 IU 0%
ویتامین D 0 µg 0%
ویتامین C 5 mg 8.3%
ویتامین B6 0.16 mg 8%
فولات 11 µg 2.8%
ویتامین B12 0 µg 0%

*Daily Value: نیاز روزانه، درصد نیاز روزانه بر اساس رژیم غذایی 2000 Kcal و برای افراد بزرگسال، تنظیم گردیده. مقادیر واقعی ممکن است، بسته به نیازهای افراد (بخصوص در زنان باردار و یا شیرده)، متفاوت باشد.

ریشه زنجبیل

ساقه های ریشه دار زنجبیل، به هم پیچیده، ضخیم و قهوه ای روشن است که می توانید با ابزار محلی نیز آن را تهیه کنید، از آنجا که زنجیبل نوعی گیاه زیرزمینی است لذا ساقه ریشه دار این گیاه بخشی از ساقه اصلی است که در زیرزمین رشد و نمو پیدا می کند.

ریشه اصلی ساقه های 12 اینچی دارای برگهای طولانی، باریک، کج و معوج و سبز با گلهای سفید و سبز مایل به زرد قرار دارد.

زنجیبل در اصل، گیاهی با طعم تند است که در ابتدا در کشور هند، سپس در کشور چین و اکنون در تمام نقاط دنیا از آن استفاده می شود.

در کشورهای آسیایی از زنجیبل برای سهولت هضم برخی از غذاها مانند گوشت استفاده می شود و ریشه و روغن آن به عنوان نگه دارنده و طعم دهنده غذا کاربرد دارد.

روغن زنجبیل از ریشه گیاهی به نامZingiber Officinale  بدست می آید و طعم تند و سوزان آن مربوط به وجود ترکیبی به نامGingerol  است و بیشتر خواص مفید زنجبیل به خاطر وجود این ترکیب است.

آنچه در این مقاله می خوانید:
فواید
  • اشتها را زیاد می کند.
  • برای رفع استرس مفید است.
  • آب ریشه زنجبیل برای دفع سنگهای کلیه مفید است.
  • برای درمان اسهال خونی و نیز عفونت های روده ای مؤثر است و ضد تهوع است.
  • ضد عفونی کننده و ضد نفخ است و از این رو برای دفع سموم غذا استفاده می شود.
  • برای رفع التهاب و درد مؤثر است. در طب سنتی برای کاهش التهاب از ریشه این گیاه استفاده می شود.
  • ریشه این گیاه برای رفع ناراحتی های شکمی و سوء هاضمه مفید است و نیز برای درمان نفخ شکم، اسهال، کولیت، گرفتگی های عضلانی و دیگر مشکلات مربوط به شکم و روده به کار می رود.

اکنون تحقیقات ثابت کرده که خواص ضد التهابی مربوط به وجود ماده ای به نامZengibain  در این گیاه است که باعث کاهش دردهای ماهیچه ای، مفصلی، سردرد، میگرن و غیره می شود.