میوه چایوت
انتخاب اندازه یا وزن :
وزن (گرم):
ارزش تغذیه ای در   [100]   گرم :
میوه چایوت - خام
%DV*
انرژی 19 KCal 1%
کربوهیدرات 4.51 gr 1.5%
چربی 0.13 gr 0.2%
کلسترول 0 mg 0%
پروتئین 0.82 gr 1.6%
فیبر خوراکی 1.7 gr 6.8%
سدیم 2 mg 0.1%
پتاسیم 125 mg 3.6%
آهن 0.34 mg 1.9%
کلسیم 17 mg 1.7%
منیزیم 12 mg 3%
ویتامین A 0 IU 0%
ویتامین D 0 µg 0%
ویتامین C 7.7 mg 12.8%
ویتامین B6 0.08 mg 4%
فولات 93 µg 23.3%
ویتامین B12 0 µg 0%

*Daily Value: نیاز روزانه، درصد نیاز روزانه بر اساس رژیم غذایی 2000 Kcal و برای افراد بزرگسال، تنظیم گردیده. مقادیر واقعی ممکن است، بسته به نیازهای افراد (بخصوص در زنان باردار و یا شیرده)، متفاوت باشد.

میوه چایوت

چایوت (به انگلیسی Chayote) با نام علمیSechium edule  و نام محلی Cho-Cho، میوه خوراکی  گیاهی است که بومی مکزیک است ولی در کشورهای آمریکای لاتین و مناطق گرمسیر می روید. اکنون در آسیا و استرالیا پرورش داده می شود و بطور عمده از کاستاریکا به اتحادیه اروپا صادر می شود. در آسیای جنوب شرقی از میوه ساقه و برگ آن نیز در تهیه غذا استفاده می گردد.

درخت چایوت بصورت تاک و تک پایه و چند ساله است ساقه ها می تواند تا ده متر برسد. ریشه ها گوشتی و باریک و بلند است و گلهای آن به شکل پنج پرورده پرچم دارد. میوه معمولاً به شکل گلابی و با شیارها و برجستگی و فرورفتگی های پوست همراه است و پوست رنگ سبز دارد ولی انواع کمرنگ و زرد نیز وجود دارد. پوست به گوشت میوه چسبیده است قوام میوه رسیده بین سیب زمینی و خیار است. هر میوه می تواند وزنی بین 170 گرم تا 1.36 کیلوگرم داشته باشد و گوشتی دارد که شبیه شاه بلوط آبی است. این میوه را می توان به چند شیوه، از جمله آب پز کردن، پوره کردن، ترشی انداختن و سرخ کردن آماده کرد و در همه چیز، از آب میوه گرفته تا مربا استفاده می شود.