گروه    "سبزیجات، گیاهان و ادویه جات"
ترب سفید
انتخاب اندازه یا وزن :
وزن (گرم):
ارزش تغذیه ای در   [100]   گرم :
ترب سفید - خام
%DV*
انرژی 18 KCal 1%
کربوهیدرات 4.1 gr 1.4%
چربی 0.1 gr 0.2%
کلسترول 0 mg 0%
پروتئین 0.6 gr 1.2%
فیبر خوراکی 1.6 gr 6.4%
سدیم 21 mg 0.9%
پتاسیم 227 mg 6.5%
آهن 0.4 mg 2.2%
کلسیم 27 mg 2.7%
منیزیم 16 mg 4%
ویتامین A 0 IU 0%
ویتامین D 0 µg 0%
ویتامین C 22 mg 36.7%
ویتامین B6 0.05 mg 2.5%
فولات 28 µg 7%
ویتامین B12 0 µg 0%

*Daily Value: نیاز روزانه، درصد نیاز روزانه بر اساس رژیم غذایی 2000 Kcal و برای افراد بزرگسال، تنظیم گردیده. مقادیر واقعی ممکن است، بسته به نیازهای افراد (بخصوص در زنان باردار و یا شیرده)، متفاوت باشد.

ترب سفید

ترب گیاهی است یک ساله که ارتفاع آن تا یک متر می رسد. برگهای آن پهن، صاف، کرک دار با بریدگی های نامنظم است. گلهای آن به رنگ سفید، زرد، روشن، آبی روشن و بنفش است که در انتهای شاخه ظاهر می شود.

ترب سفید معمولاً به صورت خام در آشپزی به کار می رود ولی برای نگهداری در زمان طولانی تر به صورت خشک شده و یا ترشی و شور در می آورند. طعم ترب در نزدیکی قسمت برگ آن شیرین و پر آب است و هر چه به انتهای آن نزدیک شویم مزه آن رو به تندی می گراید و خشک تر است. به همین جهت قسمت سر آن به صورت خام در سالاد بکار می رود و قسمت انتهایی آن برای پختن هشت پا و ماهی مرکب یا به ژاپنی ایکا بکار می رود. طعم تند ترب مربوط به ماده ای به نام سنوول و رنگ قرمز بنفش آن در اثر وجود ماده ای به نام کلراید  است.

آنچه در این مقاله می خوانید:
کالری

ترب بسیار کم کالری است و مصرف آن به تسریع هضم غذا کمک می کند و به همین جهت برای رژیم غذایی مناسب است.

موادمعدنی

ترب سفید حاوی آهن، فسفر و کلسیم است.

ویتامین

ترب سفید دارای ویتامین های A, B , C  می باشد. ترب پس از درآمدن از خاک در صورت باقی ماندن برگ خاصیت آن کاهش می یابد برای همین بعد از درآوردن آن از خاک، برگها کنده می شود.

فواید

ترب از نظر طب قدیم ایران گرم و خشک است و از زمانهای بسیار قدیم برای درمان بسیاری از بیماری ها بکار می رفته است.

  • تخم ترب اشتها آور است.
  • ترب رنگ چهره را باز می کند.
  • ترب برای درمان یرقان مفید می باشد.
  • ترب برای دفع سنگهای صفرا مفید می باشد.
  • آب برگ ترب برای تقویت بینایی مفید می باشد.
  • ترب برای درمان نقرس و روماتیسم مفید می باشد.
  • برگ ترب اگر همراه غذا مصرف شود به هضم بیشتر غذا کمک می کند.
مضرات

زیاده روی در مصرف ترب موجب دل پیچه و برای دندان و گلو مضر می باشد.