انار
انتخاب اندازه یا وزن :
وزن (گرم):
ارزش تغذیه ای در   [100]   گرم :
انار
%DV*
انرژی 83 KCal 4%
کربوهیدرات 18.7 gr 6.2%
چربی 1.17 gr 1.8%
کلسترول 0 mg 0%
پروتئین 1.67 gr 3.3%
فیبر خوراکی 4 gr 16%
سدیم 3 mg 0.1%
پتاسیم 236 mg 6.7%
آهن 0.3 mg 1.7%
کلسیم 10 mg 1%
منیزیم 12 mg 3%
ویتامین A 0 IU 0%
ویتامین D 0 µg 0%
ویتامین C 10.2 mg 17%
ویتامین B6 0.08 mg 4%
فولات 38 µg 9.5%
ویتامین B12 0 µg 0%

*Daily Value: نیاز روزانه، درصد نیاز روزانه بر اساس رژیم غذایی 2000 Kcal و برای افراد بزرگسال، تنظیم گردیده. مقادیر واقعی ممکن است، بسته به نیازهای افراد (بخصوص در زنان باردار و یا شیرده)، متفاوت باشد.

انار

نام علمی: (Punica granatum) یکی از میوه های درختی است که دانه هایی اغلب قرمز و گاهی سفید و یا رنگ هایی بین آن دو دارد. رنگ پوست آن نیز اغلب قرمز و گاه سیاه و یا تقریباً زرد است.

انار بومی مناطق شرق ایران تا کوههای هیمالیا در شمال و یکی از اولین گیاهان اهلی شده است. ایران با تولید سالانه 800 هزار تن انار، بزرگترین تولید کننده انار در دنیا بوده و هندوستان دومین کشور تولید کننده است.

در ایران، شهرستانهای ساوه، نی ریز، فردوس و بجستان به ترتیب بزرگترین تولید کنندگان انار هستند.

آنچه در این مقاله می خوانید:
فواید

خواص انار برای کاهش کلسترول خون

مصرف انار عامل کاهش التهاب دیواره عروق و کاهش احتمال تصلب شرائین است.

خواص انار برای کاهش وزن

نتایج مطالعات نشان می دهد که انار به عنوان سلاحی برای مبارزه با چاقی عمل می کند و همچنین محققان دریافتند که مصرف انار حتی در کوتاه مدت می تواند رشد سلولهای چربی اطراف معده را متوقف و این چربی ها را به سرعت آب کند. علاوه بر این مصرف انار در سوزاندن چربی بدن کاربرد فوق العاده ای دارد و چربی های اطراف شکم را نیز کاهش می دهد.

فواید انار برای آلزایمر

التهاب یکی از مهم ترین دلایل بیماری آلزایمر، پارکینسون، آرتریت روماتوئید و سرطان است. مصرف منظم انار برای یشگیری از آلزایمر توصیه شده است. برای درمان انار معمولاً از داروهای ضد التهابی مانند ایندومتاسین استفاده می شود که همین ترکیب نیز در انار وجود دارد. انار حاوی ویتامین های B5 , C , K و مواد معدنی و کلسیم، آهن، روی، منیزیوم و فسفر است که به کاهش استرس، بیماری های قلبی و محافظت در برابر سرطان کمک می کند.

خواص انار در پیشگیری از آرتروز

مصرف انار و سایر فرآروده های آن، باعث پیشیگری از تخریب مفاصل ناشی از آرتروز می شود. آب انار طبیعی ورم مفاصل و التهاب استخوان را تسکین داده و باعث کاهش تحلیل غضروف می شود.

خواص انار در محافظت از پوست

انار به علت دارا بودن آنتی اکسیدان بالا، باعث کاهش آسیب های پوستی ناشی از اشعه ماورابنفش و دفاع در برابر رادیکالهای آزاد پوست می شود. همچنین تولید کلاژن در پوست، سفت شدن پوست، جلوگیری از ایجاد لکه های پوستی و کمک به بهبود زخم های پوستی از سایر فواید مصرف انار است.

خواص انار در پیشگیری از سرطان

مصرف آب انار باعث حذف رادیکلاهای آزاد در بدن شده و مانع از رشد و توسعه سرطانهای پستان، پروستات و پوست می شود.

خواص انار جهت سلامت قلب

انار غنی از آنتی اکسیدانهاست که با کلسترول در شریانها مبارزه می کند. این میوه همچنین به بهبود عروق و بازسازی سلولهای آسیب دیده کمک می کند. همچنین انار سطح اکسیژن خون را بالا می برد آنتی اکسیدانها باعث کاهش کلسترول خون می شود و با رادیکالهای آزاد مبارزه کرده و از لخته شدن خون جلوگیری می کند در نهایت خون به راحتی در عروق گردش پیدا می کند و سطح اکسیژن بالا می رود.

خواص پرده های انار

مصرف انار به صورت دانه شده اصلاً توصیه نمی شود و انار باید با پرده های سفید اطراف دانه ها مصرف کرد. زیرا این لایه حاوی مقادیر قابل توجهی فیبر نامحلول است که این فیبر نامحلول به حرکت دستگاه گوارش، رفع مشکلات دستگاه گوارش، جلوگیری از یبوست و کاهش اضافه وزن و کنترل اشتهای کاذب کمک می کند.

مضرات

مصرف انار برای مبتلایان به زخم معده و روده مناسب نیست و برای افراد سرد مزاج مضر می باشد. افراط در خوردن انار باعث یبوست، ناراحتی معده و زبر شدن گلو می شود و در ضمن افرادی که مبتلا به ناراحتی ریوی می باشند در مصرف انار احتیاط کنند.