ارتباط مصرف میوه و سبزیجات با خوش بینی

محققان می گویند افرادی که در رژیم غذایی خود میوه و سبزیجات به مقدار کافی گنجانده اند در مورد آینده خوشبین تر هستند.

دانشمندان کشف کردند افراد خوشبین، میزان زیادی ترکیبات گیاهی موسوم به کاروتنوئید در خون خود دارند. شکل رایج کاروتنوئید موسوم به بتا کاروتن، رنگدانه ای است که به میزان زیادی در میوه های نارنجی رنگ و سبزیجات دارای برگ سبز وجود دارد.

تحقیقات پیشین نشان داده اند میزان زیاد آنتی اکسیدان ها در خون که کاروتنوئیدها یکی از اشکال آنها هستند می تواند نشانگر سلامت باشد. آنتی اکسیدان ها موجب می شوند مولکول های دیگر بدن، رادیکال آزاد که به سلول ها آسیب رسانده و موجب بیماری می شوند، تولید نکنند.

جولیا بوهم، از دانشکده بهداشت عمومی هاروارد و مجری این تحقیقات گفت: افرادی که خوشبینی بیشتری دارند میزان کاروتنوئید بیشتری مانند بتا کاروتن در خون خود دارند. وی افزود: این نخستین مطالعه از این نوع است که ارتباط بین خوشبینی و میزان مناسبی از غلظت کاروتنوئید را نشان می دهد. یک نظریه این است که آنتی اکسیدان ها می توانند تاثیرات کاهنده استرس داشته باشند.

پژوهشگران هاروارد غلظت خون 9 آنتی اکسیدان مختلف از جمله کاروتنوئیدهایی مانند بتا کاروتن و ویتامین E را در حدود یک هزار مرد و زن آمریکایی 25 تا 74 ساله مورد بررسی قرار دادند. محققان از این افراد در مورد نگرششان به زندگی، پرسیده و نمونه های خونی از آنها گرفتند. آنها همچنین میزان خوشبینی این افراد را نیز سنجیدند. آنها دریافتند افرادی که خوشبین تر هستند در مقایسه با افرادی که کمتر خوشبین هستند، تا 13 درصد غلظت کاروتنوئید بیشتری در نمونه های خونی خود دارند.

محققان معتقدند مصرف میزان زیادی میوه و سبزیجات در بین افراد خوشبین می تواند دست کم تا حدودی این نتایج را توضیح دهد. آنها دریافتند افرادی که دو وعده در روز میوه و سبزیجات می خورند به طور چشمگیری از آنهایی که سه وعده در روز یا بیشتر میوه و سبزیجات مصرف می کنند، خوشبینی کمتری دارند. سال گذشته نیز پژوهشگران دانشگاه وارویک دریافتند افرادی که طی روز میزان زیادی میوه و سبزیجات می خورند، شادترند.