"طب سنتی و گیاهان دارویی"

گیاهان دارویی که به درمان آنفولانزا کمک می کنند

آیا تا به حال برای شما این اتفاق افتاده است که پس از تزریق واکسن آنفولانزا دچار گرفتگی بینی، عطسه بشوید و عرق شدیدی نیز بکنید؟ مطابق تحقیق جدید به انتشار رسیده در مجله The lancet ، احتمال بروز چنین شرایطی وجود دارد. محققان به بررسی دقیق 31 مطالعه به انجام رسیده در این زمینه پرداختند و به این نتیجه رسیدند که در طول 12 دوره، که ابتلا به آنفولانزا در آنها شایع بود، تزریق رایج ترین نوع واکسن آنفولانزا تنها در 59 درصد از افراد 18 - 64 ساله، از ابتلا به این بیماری جلوگیری کرده بود.

در مقابل، اثربخشی واکسن های زنده ای که چندان هم رایج نبودند بالاتر بوده و از 85 درصد از افراد محافظت کرده بود. با این وجود، این واکسن به شکل 100  درصد تضمین کننده یک زمستان بدون آنفولانزا نبود.

در نتیجه بهتر است همیشه یک گزینه جایگزین برای خود داشته باشید. به گفته اریک یارنل، استادیار رشته گیاهان دارویی در دانشگاه سیاتل، قرن هاست که از مواد پیشگیری کننده و درمانهای گیاهی برای درمان بیماری آنفولانزا استفاده می شود، موادی که برای تهیه آنها هیچ نیازی به نسخه پزشک وجود ندارد.

ادامه مطلب . . .

در اینجا منظور ما از غذاهای آرام بخش، غذاهای به اصطلاح آرام کننده نمی باشد، بلکه منظور از وعده های غذایی و میان وعده هایی است که به معنای واقعی کلمه منجر به تسکین و آرام بخشی می شوند. چنین غذاهایی بواسطه در اختیار قرار دادن مواد معدنی و یا تامین مداوم منابع انرژی سبب می شوند که شما در طول روز از تمرکز بالاتر و خلق و خوی آرام و متعادل برخوردار شوید، بنابراین در چنین شرایطی توانایی غلبه بر تمامی مشکلات را نیز خواهید داشت.

حوادث استرس زا – البته لازم نیست که چنین اتفاقاتی حتما هم بسیار بغرنج باشند، بلکه مجادلات روزمره زندگی نیز می توانند باعث بروز استرس شوند – منجر به بالا رفتن سطح کورتیزول می شوند. بر طبق اظهارات محققان دانشگاه کالیفرنیا کورتیزول سبب بروز اشتیاقی برای غذا خوردن می شود و در زنان این اشتیاق در ارتباط با کربوهیدرات ها، بویژه غذاهای شیرین، بسیار شدیدتر است. با خوردن مقادیر بیشتری از این مواد حالت روحی و روانی نیز بدتر می شود. مساله به همین جا ختم نمی شود، کورتیزول از طریق تحریک ترشح آنزیمی در سلولهای چربی (آنزیمی که منجر به تبدیل کورتیزون به مقادیر بیشتری از کورتیزول می شود) سبب بوجود آمدن مشکلات بیشتری نیز می شود. از آنجایی که سلولهای چربی احشایی (سلولهای موجود در شکم و یا سلولهای تجمع یافته در پیرامون ارگانهای حیاتی) در مقایسه با سلولهای چربی زیر پوستی (به عنوان مثال چربی موجود بر روی رانها و کفل) دارای مقادیر بیشتری از این آنزیم ها هستند بنابراین در بسیاری از زنان، استرس منجر به تجمع چربی ها بیشتری در ناحیه شکم می شود. استرس بیشتر منجر به بروز چاقی بیشتر در ناحیه شکم یا نواحی مرکزی بدن می شود. با توجه به نتایج برخی از تحقیقات گیرنده های کورتیزول موجود در این سلولهای چربی که منجر به بالا رفتن خطرات مرتبط با بروز بیماری های قلبی و دیابت می شوند، 4 برابر گیرنده های کورتیزول در سلولهای چربی عادی می باشند.

ادامه مطلب . . .

نعناع طعم دهنده ای محبوب و پر طرفدار در بسیاری از نوشیدنی ها و غذاها می باشد. همچنین نعناع بعنوان یک مکمل گیاهی نیز برای سلامتی مفید می باشد.

نعناع دارای خواص مفید بسیاری می باشد که به درمان بیماری ها کمک می کند. برداشت برگ های نعناع به اشکال بسیار متنوعی انجام می گیرد و این گیاه دارای کاربردهای بسیار زیادی می باشد. امروزه در تمامی آشپزخانه های جهان، نعناع به اشکال بسیار مختلفی مورد استفاده قرار می گیرد.

ادامه مطلب . . .

سنا گیاهی است که معمولا از خواص ملینی آن استفاده می شود. هم برگها و هم پوست سنا دارای خاصیت ملینی می باشند، با این حال پوست در مقایسه با برگها قدرت کمتری دارد. سنا در بسیاری از کشورهای استوایی یافت می شود. هزاران سال است که در کشور هندوستان از سنا بعنوان یک ماده ملین استفاده می شود. این گیاه در اشکال مختلفی چون کپسول، چای کیسه ای، چای آزاد و نیز عصاره مایع وجود دارد. ریشه خشک شده و خالص این گیاه را می توان از داروخانه ها تهیه کرد.

ادامه مطلب . . .

گل زعفران، بومی آسیای جنوب غربی و بخش هایی از اروپا می باشد. اگر چه زعفران معمولا  برای استفاده در پخت و پز و طعم دادن به چای کشت می شود، اما بعنوان یک مکمل گیاهی نیز دارای مزایای زیادی برای سلامتی می باشد. اغلب افراد نسبت به مزایای بیشماری که زعفران برای سلامتی دارد بی خبر هستند. بیماری های بسیار زیادی وجود دارند که با زعفران قابل درمان می باشند. در این بخش به برخی از بیماری های شایعی اشاره شده است که می توان با بهره گیری از مکمل گیاهی زعفران آنها را درمان کرد.

ادامه مطلب . . .

آویشن از تیره تیموس، اغلب تیموس والگاریس یا آویشن معمولی، می باشد. قرن هاست که آویشن برای مقاصد مختلف بکار می رود. در رم باستان از آویشن برای درمان مالیخولیا استفاده می شد و همچنین این گیاه به پنیر و نیز نوشیدنی های الکلی افزوده می شده است.

در یونان باستان نیز از آویشن بجای عود استفاده می شده است. در قرون وسطی انسانها به منظور افزایش انرژی و جرأت خود از آویشن استفاده می کردند.

بطور تقریبی 350 گونه آویشن وجود دارد. برخی از این گونه ها، گیاهان مناسبی برای باغبانی محسوب می شوند و دارای رایحه ای مطبوع و گلهای یاسی یا صورتی زیبا می باشند. با وجود اینکه گل های آویشن بسیار ریز هستند، با این حال تعداد بسیار زیاد این گلها با تولید نکتار منجر به جذب زنبور های عسل می شوند، بنحوی که می توان خوشمزه ترین عسل را از نکتار این آویشن ها تهیه کرد.

آویشن گیاهی چند ساله است و به خانواده نعناع تعلق دارد. آویشن در رنگها و اشکال مختلف وجود دارد. رنگ گلهای آویشن در طیف صورتی کمرنگ، بنفش مایل به آبی، سرخابی سیر، یاسی، ارغوانی روشن و سفید متغییر می باشد. برگهای این گیاه نیز دارای ته سایه ای از رنگهای سبز، برنز و نیز نقره ای می باشد.

ادامه مطلب . . .

از خاصیت آنتی اکسیدانی گیاه آقطی برای کاهش کلسترول، بهبود بینایی، تقویت سیستم ایمنی، ارتقا سلامت قلب و رفع سرفه، سرماخوردگی، آنفولانزا، عفونتهای باکتریایی و ویروسی و التهاب لوزه استفاده می شود. در سال 1995 در پاناما شربت آقطی برای درمان اپیدمی آنفولانزا مورد استفاده قرار گرفت.

قرن هاست که آقطی (سامباکوس) در مناطقی چون آمریکای شمالی، اروپا، غرب آسیا و آفریقای شمالی در قالب یک درمان سنتی مورد استفاده قرار می گیرد. به همین دلیل است که در حال حاضر خواص دارویی این گیاه تحت بررسی و ارزیابی مجدد قرار گرفته است.

بیوفلاونوئیدها و سایر پروتئین های موجود در شیره گیاه آقطی توانایی ویروسهای آنفلوانزا و سرماخوردگی برای عفونی کردن سلولها را از بین می برند. مصرف شیره آقطی در افراد مبتلا به آنفلوانزا منجر به کاهش شدت علایم و بهبودی سریعتر بیماری می شود.

ادامه مطلب . . .

روغن بذر کتان منبعی غنی از ترکیبات شفا بخش می باشد. بیش از 700 سال است که بذر کتان کشت می شود. از دانه های قهوه ای این گیاه، که نخست در اروپا کشف شد، برای تهیه مرهم به منظور رفع التهاب پوست و نیز درمان یبوست استفاده می شد. روغن بذر کتان که سرشار از اسیدهای چرب ضروری می باشد، برای پیشگیری و درمان بیماری های قلبی و درمان انواع التهاب ها و مشکلات هورمونی، از جمله ناباروری، مورد استفاده قرار می گیرد.

گیاه کتان، که از زمان باستان یکی از منابع مهم تهیه پارچه های کتانی به شمار می رود، در حوزه درمان نیز سابقه ای بس طولانی دارد. بذر کتان بواسطه روغنی که از آن استخراج می شود بسیار مشهور شده است. این روغن در حوزه درمان گستره وسیعی از بیماری ها، از بیماری های قلبی گرفته تا لوپوس، آوازه و اعتبار قابل توجهی بدست آورده است.

ادامه مطلب . . .

اگرچه 99 درصد آلوئه ورا از آب تشکیل شده است، با این حال 1 درصد باقیمانده از قدرت بالایی برخوردار می باشد. علت این است که عناصری که در آلوئه ورا وجود دارند (در حدود 100 عنصر) با هماهنگی و همکاری فوق العاده ای باهم همکاری می کنند. آلوئه ورا حاوی بسیاری از مواد مغذی می باشد که وجود آنها برای رشد وعملکرد طبیعی کلیه سیستم های بدن ضروری می باشد. عناصر موجود در آلوئه ورا را می توان درگروه های زیر طبقه بندی کرد: اسیدهای آمینه، آنتراکویین ها، ساپونین ها، اسیدهای چرب و اسید سالیسیلیک. با نگاهی به این عناصر می توان به آسانی علت اثر بخشی بالای آلوئه ورا درک کرد.

ادامه مطلب . . .

اصطلاح بابونه معمولا به طیف وسیعی از گیاهان مروارید مانند اطلاق می شود که جز خانواده گلستارها هستند. گونه های مختلفی از بابونه وجود دارد، و 2 نوع معروف آن عبارتند از: بابونه آلمانی و بابونه رومی. این دو گونه بواسطه خواص ضد التهابی خود از زمان باستان مورد استفاده قرارگرفته اند. 

بابونه یک داروی گیاهی شناخته شده در مصر، یونان و روم باستان می باشد. استفاده از این گیاه برای درمان بیماری های بی شماری چون آسم، قولنج، تب، التهاب، حالت تهوع، بیماری های عصبی، بیماری های کودکان، بیماری های پوستی و سرطان، سبب رشد روزافزون محبوبیت این گیاه در قرون وسطی شد. بابونه یکی از درمانهای گیاهی بسیار معروف می باشد، به گونه ای که اغلب از آن بعنوان همتای اروپایی جینسینگ چینی یاد می شود.

ادامه مطلب . . .