میوه هایی که به اکسیر جوانی شهرت یافته اند!

خبرگزاری شینهوا با انتشار تصاویر لیمو ترش، آلو زرد، گریپ فورت، گیلاس، انار، هویج، زیتون، خیار و انگور اعلام کرد که مصرف آنها به جوان ماندن انسان کمک می کند.

این میوه ها دارای انواع مواد مغذی مفید، شامل انواع ویتامین ها و مواد معدنی، هستند که در حفظ طراوت و شادابی بدن موثرند و به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می کنند و همچنین برخی از آنها با داشتن مواد آنتی اکسیدانی قوی به مبارزه با بیماری های خطرناکی چون سرطان می پردازند.

لیمو ترش

لیمو ترش خاصیت ضد باکتریایی و ضد ویروسی داشته و تقویت کننده سیستم دفاعی بدن، کاهش دهنده وزن بوده و به هضم غذا کمک می کند.

لیمو ترش دارای املاح و ترکیبات زیادی مانند اسید سیتریک، کلسیم، منیزیم، ویتامین C، فلاونوئید، پکتین و لیمونین است که موجب تقویت ایمنی بدن شده و با عفونت ها نیز مقابله می کند.

 

برخی از خواص این میوه اعجاب آور عبارت است از:

  • به هضم غذا کمک می کند. به همین خاطر توصیه می شود برای سهولت هضم چاشنی ها و گوشت های چرب، چند قطره لیموترش در آنها بچکانید.
  • در موارد ناراحتی های دستگاه گوارشی مفید است. مثلا درصورت ورم روده یا درد کبد آب لیمو همراه یک لیوان آب معدنی می تواند تسکین دهنده باشد.
  • نوشیدن آب لیموترش با افزودن آب و مقدار کمی شکر می تواند به کاهش وزن کمک کننده باشد.
  • لیموترش را می توان برای درمان نسبی روماتیسم و نقرس مصرف نمود، چون که اسید سیتریک حلال بسیار خوبی برای اسید اوریک است.
  • آب لیمو یک ترشی است که برخلاف سرکه ضعف نمی آورد بلکه نیرو بخش بوده، عضلات معده و روده ها را تقویت می نماید.
  • اشتها آور است.
  • بزاق دهان را زیاد می کند چون بزاق دارای اثر ضدعفونی کننده است و میکربهای دهان را از بین می برد.
  • آب لیمو از عوامل خنک کننده در تابستان است و می تواند عطش و حرارت بدن را رفع کند.
  • عمل تنفس را آسان می سازد.
  • لیمو به ترمیم زخم کمک می کند.

 

جدول ارزش های غذایی لیمو ترش

آلو زرد

آلوزرد حاوی انواع ویتامین ها از جمله ویتامین C، ویتامین PP، ویتامین B6، ویتامین B2 و ویتامین A و مواد معدنی نظیر کلسیم، فسفر، آهن، منیزیم، فلوئور و گوگرد است.

آلو زرد به علت داشتن مواد معدنی مفید، عدم تعادل یون های خون را از بین می برد و مواد لازم را در دسترس سلول های بدن و بویژه سلول های عصبی قرار می دهد.

این عناصر مفید در فعالیت سلول های عصبی و از میان بردن تحریک آنها نقش بسزائی دارند.

 

جدول ارزش های غذایی آلو

گریپ فورت

میوه ای از خانواده مرکبات با پوست زرد رنگ و مزه ترش مایل به تلخی است. گریپ فروت احتمالاً از پیوند پرتقال و دارابی به دست آمده است.

این میوه دارای ویتامین ها و ریزمغذی های مختلف به ویژه ویتامین C است. این ویتامین در حفظ سلامت قلب و عروق بدن موثر است. همچنین دارای اسید سیتریک، فیبری به نام پکتین و قند است. نوع سرخ و صورتی آن آنتی اکسیدان مفیدی به نام لیکوپن در خود دارند. کاهش کلسترول، کمک به متابولیسم بدن برای سوزاندن چربی های اضافی، جلوگیری از تشکیل سنگ کلیه و اثر بازدارنده در سرطان پروستات و روده بزرگ با توجه به خصوصیات آنتی اکسیدانی قوی و همین طور وجود فلاونوئیدی به نام نارژینین، از دیگر خواص این میوه است. گریپ فروت را براساس رنگ گوشت آن به سه دسته سفید، صورتی و سرخ تقسیم می کنند.

این میوه به تولید قند و مواد حیاتی دستگاه بدن کمک می کند.

گریپ فروت، خون را تصفیه می کند و کلیه و کبد را پاک می نماید. این میوه عمل هضم را آسان می کند و جریان شیره معدی و ترشح کیسه صفرا را سرعت می بخشد.

لازم به ذکر است که گریپ فروت با برخی از داروها، از جمله داروهای کاهنده کلسترول و برخی داروهای قلبی تداخل دارد.

 

جدول ارزش های غذایی گریپ فروت

گیلاس

گیلاس دارای گونه های متعددی بوده و در تمام مناطق کشور پراکنده است. از گیلاس علاوه بر مصرف به صورت میوه خام، مربا و کمپوت نیز ساخته می شود. برگ آن به صورت دم کرده برای کمک به درمان بیماری های کلیه و کبد مورد استفاده قرار می گیرد. میوه گیلاس در سلامت چشم، سلامت پوست، جلوگیری از پیری زود رس و کاهش وزن بسیار موثر می باشد.

گیلاس حاوی مواد مختلفی از جمله کلسیم، فسفر، پتاسیم، کلر، سدیم، منیزیم، گوگرد و به مقدار قابل توجهی آهن است همچنین دارای مقادیر مناسبی از عناصر معدنی کبالت، مس، منگنز و روی است.

 

جدول ارزش های غذایی گیلاس

انار

انار سرشار از انواع آنتی اکسیدان ها بوده (تقریبا به اندازه چای سبز) و نیز دارای مقادیر زیادی ویتامین C و پتاسیم می باشد و هرچند تحقیقات علمی کامل تر و بیشتری لازم است، اما طبق بعضی از تحقیقات ممکن است فواید درمانی زیر را بدنبال داشته باشد:

  • انار معتدل، مقوی، ملین، می باشد. و اگر بعد از غذا انار شیرین خورده شود رنگ چهره زیباتر شده و غذا آسان هضم می شود.
  • آب انار همچنین می تواند چربی های اطراف معده و شکم را در افراد چاق کاهش دهد.
  • انار موجب کاهش کلسترول خون شده و خطر ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی را نیز کم می کند.
  • انار به دلیل وجود آنتی اکسیدان های فراوان موجب کاهش خطر سرطان، بخصوص سرطان پروستات و پستان می شود.
  • آنتی اکسیدان های موجود در انار از سلول ها در برابر خطر مواد اکسیده کننده و رادیکال های آزاد محافظت می کند.
  • کمک به سلامت لثه ها، در سال ۲۰۱۴ در مجله Integrative Medicine Research مربوط به مرکز جهانی طب مکمل به چاپ رسید، مشخص شد گیاه گلنار فارسی نیز دارای تاثیر بسزایی در درمان آفت دهان می باشد. در این تحقیق اثر عصاره الکلی و آبی گیاه گلنار فارسی را بر روی آفت های مینور مورد بررسی قرار داد که نتایج مطلوبی دریافت کرد.

 

جدول ارزش های غذایی انار

هویج

هویج یک سبزی ریشه دار است که می توان آن را خام یا خرد شده یا رنده شده در سالاد خورد و بیشتر در پخت سوپ ها و خورش ها کاربرد دارد. بتاکاروتن، در هویج به فراوانی یافت می شود و رنگ نارنجی خاص این سبزی نیز به همین خاطر است. به علاوه هویج منبعی غنی از فیبر خوراکی، آنتی اکسیدان ها و مواد معدنی به شمار می رود. کمبود ویتامین آ باعث ضعف بینایی می شود؛ امّا با بازگرداندن این ویتامین به رژیم غذایی می توان مشکل را برطرف کرد.

هویج دارای ویتامین های B ویتامین A و ویتامین C، بتاکاروتن (ماده ای که موجب نارنجی شدن آن می شود) و مواد معدنی مختلف است. هویج پخته بیشتر از هویج خام آنتی اکسیدان دارد. هویج پخته به صورت استعمال خارجی برای درد و خارش استعمال می شود. همچنین برای سوختگی ها و آکنه بسیار مفید است.

هویج با داشتن مواد مقوی و ویتامین ها یکی از مهمترین و مفیدترین مواد برای بدن است. خوردن هویج مقاومت بدن را در مقابل بیماریهای عفونی بالا می برد. همچنین هویج در درمان بیماری ها و اختلالات مختلف از جمله سرفه های مقاوم و آسم، عدم دفع ادرار و تورم بافت ها کمک کننده است.

 

از خواص دیگر هویج می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • هویج، موجب تقویت سیستم ایمنی بدن می شود.
  • هویج، موجب کاهش کلسترول خون گردیده و موجب کاهش خطر بیماری های قلبی می شود.
  • مصرف هویج به دلیل وجود ویتامین A فراوان و نیز بتاکاروتن (پیش ساز ویتامین A) موجب بهبود بینایی و بخصوص دید شبانه می شود.
  • هویج بدن را از سرما محافظت می کند.
  • خوردن هویج برای تمیز کردن و استحکام دندان ها مفید است.

 

افراد زیادی هستند که برای محافظت پوست شان در برابر اشعه خورشید، هویج می خورند. اما شما مراقب باشید، زیرا هویج پوست تان را از سوختگی آفتاب محافظت نمی کند.

 

جدول ارزش های غذایی هویج

زیتون

زیتون گیاهی بسیار مفید برای سلامتی انسان است و می تواند از بروز بیماری های قلبی پیشگیری کند.

اگرچه زیتون حاوی چربی بالایی است اما با این وجود منبع خوبی از اسید اولئیک یا اسیدهای چرب اشباع نشده امگا - 9 و ویتامین E است. زیتون همچنین موجب افزایش اشتها نیز می شود.

این گیاه (و روغن آن) می تواند به تنظیم قند خون کمک کند و نیز خاصیت ضد سرطان و ضد التهابی دارد. زیتون تا حدود زیادی از التهاب روده پیشگیری می کند. همچنین خاصیت زیتون برای پیشگیری و درمان آسم و آرتروز نیز شناخته شده است.

زیتون سنگ های صفراوی را دفع و یبوست های مزمن را درمان می کند و تسکین دهنده قولنج های (درد های کولیکی) ناشی از ورم کلیه است. همچنین این میوه بسیار مفید در تسکین درد و سوزش سوختگی ها، درمان آفتاب سوختگی و سرمازدگی، گزش حشرات، مار و عقرب نقش قابل توجهی دارد.

 

جدول ارزش های غذایی زیتون

خیار

خیار دارای مواد معدنی و ویتامین هایی است که بدن ما روزانه به آنها نیاز دارد، مانند ویتامین های B1، B2، B3، B5، B6، اسید فولیک، ویتامین C، کلسیم، آهن، منیزیم، فسفر و پتاسیم و روی.

قراردادن خیار خام روی پوست، حرارت و التهاب آن را کاهش می دهد. خاصیت خنک کننده و تمیز کننده برای پوست دارد. آب خیار تازه، سوزش سر دل، اسید معده، زخم معده و ورم معده را تسکین می دهد. قرار دادن برش خیار روی چشم نه تنها مسکن است بلکه ورم را نیز کاهش می دهد. توصیه شده برای کاهش پف دور چشم ها از برش تکه های خیار استفاده کنید.

مصرف روزانه آب خیار، در کنترل بیماری اگزما، آرتروز و نقرس نقش دارد. پتاسیم موجود در آن برای بیماران دارای فشارخون بالا مفید است. خیار حاوی آنزیمی به نام ارپسین (Erepsin) است که به هضم پروتئین ها کمک می کند. مخلوطی از آب خیار، هویج، کاهو و اسفناج در رشد مو موثر است.

 

جدول ارزش های غذایی خیار

انگور

انگور دارای ویتامین های B، ویتامین A و ویتامین C و نیز مقداری منیزیم، کلسیم، آهن، فسفر، پتاسیم و آلبومین است.

یکی از خواص انگور، صاف کننده و مولد خون بودن آن است. انگور قند خون را نیز تنظیم می کند. به علاوه انگور قرمز برای تصفیه خون و خون سازی از انگور سبز هم بهتر است.

انگور یکی از میوه های ضد سرطان شناخته شده است که این موضوع به خاطر خواص ضد عفونی کنندگی آن است.