آلو و خواص درمانی آن

آلو (نام علمی: Prunus subg. Prunus) نام یک زیر سرده از سرده پرونوس است. آلو میوه ای است تک هسته ای که از لحاظ رنگ، شکل و اندازه دارای گونه های متفاوتی است. آلو ارزش تغذیه ای فراوانی دارد. این میوه را هم به صورت خام مصرف کرد و هم درون انواع خوراک از آن استفاده کرد.

آلو سرشار از مواد معدنی مانند فسفر، منگنز، منیزیوم، مس و پتاسیم است. این ماده غذایی همچنین دارای روی و آهن و مقدار کمی کلسیم است. آلوها سرشار از ویتامین A, K و ویتامین C هستند. این میوه دارای مقادیر فراوانی از نیاسین و ریبوفلاوین است.

مصرف میوه هایی نظیر آلو زرد به علت آنکه پوستشان کنده نمی شود عاملی دخیل در دل درد به ویژه در کودکان است. بنابراین تا حد ممکن از مصرف این میوه ها با پوست خودداری کنید. آلو برای سرد مزاجان و کسانی که نفخ شکم دارند مضر است.

آنچه در این مقاله می خوانید:
خواص درمانی آلو
  • طبع آلو نوع شیرین آن سرد و تر است و نوع خشکش بیشتر سرد است.
  • مصرف آلو با جلوگیری از افزایش فشار خون، کنترل قند خون و پیشگیری از بروز بیماری های قلبی – عروقی، سرطان، بیماری های گوارشی و کاهش چربی خون نقش بسزایی در سلامت انسان دارد.
  • این میوه تابستانی علاوه بر آب فراوانی که دارد از پتاسیم فراوانی نیز تشکیل یافته و سرشار از آنتی اکسیدان است. آنتی اکسیدان موجود در این میوه تابستانی بهترین راه مقابله با رادیکالهای آزاد بوده و موجب پاکسازی آنها از خون انسان می شود.
  • آب و فیبر زیاد این میوه از مهمترین خصوصیات آن است. در تابستان به علت تعریق فراوان و از دست دادن آب بدن بیشتر از قبل به مایعات نیاز دارد که این میوه نیز مانند دیگر میوه های تابستانی گزینه مناسبی است.
  • این میوه حاوی مقادیر مناسبی از ترکیبات فنلی و بتاکاروتن می باشد که با تأثیر آنتی اکسیدانی خود رادیکالهای آزاد اکسیژن را خنثی می کند. رادیکالهای آزاد اکسیژن اثرات مخربی را نظیر رسوب چربی در رگها و گرفتگی عروق و بروز بیماری های قلبی – عروقی، تخریب DNA و افزایش شدید احتمال تولید سلولهای سرطانی در بدن و افزایش احتمال بروز استئوآرتریت در بدن اعمال می کنند. لذا با توجه با تأثیر آلو در پیشگیری از این بیماری ها، مصرف این میوه می تواند در سلامت انسان بسیار مؤثر باشد.
  • آلو به علت داشتن فیبر غذایی، برای کنترل قند خون، جلوگیری از یبوست و حفظ سلامت دستگاه گوارش مفید است.
  • سوربیتول موجود در آلو، خاصیت ملین دارد.
فواید آلو در بارداری و شیردهی
  • فیبر موجود در آلو به هضم مواد غذایی کمک کرده و همچنین از بروز یبوست در بارداری پیشگیری می کند.
  • ویتامین C موجود در آلو به جذب آهن کمک می کند و همچنین باعث سلامت بافت های بدن مادر و جنین می گردد.
  • مصرف آلو به واسطه ویتامین ها و املاح فراوانی که دارد در دوره شیر دهی نیز توصیه می شود.