تمشک، معجزه جنگل

تمشک میوه ای شبیه شاه توت و توت فرنگی است و به رنگ زرد یا سرخ مایل به سیاه یافت می شود. میوه تمشک ترش مزه بوده و به صورت خام یا پخته، شربت، کمپوت و ... خورده می شود. بوته تمشک در مناطق گرم و مرطوب، در جنگل ها و صحراها می روید. نام های دیگر تمشک، توت وحشی و سه گلی است. ساقه های تمشک نرم و به رنگ قرمز و دارای خارهای دراز است. برگ های آن متفاوت و بیضی شکل و اطراف آن کنگره و به شکل دندان های اره ای است. گل های تمشک به رنگ های سفید، صورتی یا به صورت خوشه در ماه های مرداد پدیدار می شود. و تا مهر دوام می آورد. قسمت های مورد استفاده بوته تمشک عبارتند از: میوه، برگ، تخم، دانه، گل

آنچه در این مقاله می خوانید:
خواص تمشک
  • جوشانده 25 گرم از برگ های تمشک در یک لیتر آب برای درمان انسداد مجاری ادرار مفید است.
  • تمشک سرشار از ویتامین های K , C است و دارای خواص خنک، نرم کننده و ضد اسکوربوت می باشد.
  • تمشک خون را تصفیه کرده و برای کسانی که به روماتیسم مبتلا هستند، بسیار مفید است.
  • تمشک یبوست مزاج را معالجه می کند.
  • تمشک برای تسکین درد سودمند است، زیرا دارای اسید سالسیلیک می باشد.
  • تمشک خون را قلیایی کرده و قند آن برای مبتلایان به مرض قند مفید است.
  • شربت تمشک برای بیماران مبتلا به سرخک و مخملک تجویز شده است.
  • تخم و دانه ای که در تمشک وجود دارد، اغلب با دندان نیز خرد نمی شود، ولی وقتی خورده می شود در معالجه یبوست و خشکی مزاج بطور طبیعی بسیار مؤثر است و سبب می شود که یبوست به کلی رفع گردد.
  • شربت تمشک، مخلوط با آب برای رفع تب تجویز شده است.
  • خوردن تمشک برای مبتلایان به مرض قند (دیابت)، تب های صفراوی، التهاب مجاری ادرار، گلو درد مفید است.
  • جوشانده 20 تا 50 گرم گل تمشک یا برگ تمشک در یک لیتر آب برای درمان ترشحات زنانگی، خونریزی در فواصل قاعدگی، اخلاط خونی، وجود خون در ادرار، گریپ، گرفتگی صدا، آب آوردن نسوج و بیماری های پوستی مفید است. جوشانده را بعد از هر وعده غذا یک استکان می خورند.
  • جوشانده گل یا برگ تمشک (به روشی که گفته شد) بصورت استعمال خارجی برای درمان زخم های دهان، ورم لثه به کار می رود و بیمار به غرغره کردن این جوشانده دهان را می شوید.
  • جوشانده برگ تمشک اسهال و ورم روده را معالجه می کند، بدین منظور باید 40 تا  50 گرم برگ خشک تمشک را در یک لیتر آب سرد بخیسانید و به مدت 10 دقیقه آن را جوشانده و سپس بگذارید 10 دقیقه دم بکشد. پس از صاف کردن، روزی سه بار و هر بار یک فنجان آن را بین غذاهای اصلی بنوشید.
  • جوشانده فوق برای تسکین درد معده از هر نوع که باشد مانند ترشی معده، نفخ، گاز شکم و تشنج معده مؤثر است.
  • خوردن جوشانده برگ تمشک به مقدار 3 تا 4 فنجان در روز بین غذاهای اصلی بهترین دارو بر ضد درد کیسه مثانه است.
  • اگر جوشانده برگ تمشک به روش فوق، به مقدار 3 فنجان در روز بین غذاهای اصلی بنوشید، دردهای نقرسی و بسیاری از انواع روماتیسم را آرام می کند.
  • اگر 100 گرم برگ خشک تمشک را به مدت 10 دقیقه بجوشانید و پس از دم کشیدن و صاف کردن آن را به عنوان محلول شستشو برای شستن بیماری برفک، جوش های صورت و یا هر نوع تحریکات دیگر پوست به کار ببرید، اثر شفا بخش دارد.
  • تمشک دارای خاصیت ضد عفونی کننده است.
  • تمشک به علت دارا بودن ویتامین های K,C برای اوره و فشار خون مفید است.
  • برای معالجه کک و مک ابتدا صورت را خوب بشویید و سپس ورقه نازکی از تمشک را به مدت یک ساعت روی صورت بمالید. این کار را چند بار تکرار کنید تا کک و مک صورت از بین برود.
  • برگ تازه تمشک را اگر بپزید و روی محل بیماری پوستی قرار دهید، بیماری را التیام می دهد.
  • تمشک عرق آور است، لذا بهترین زهکش سوراخ های پوست است.