عسل در بارداری

عسل یک غذای طبیعی و شفابخش هست که می تواند برای پیشگیری و درمان مشکلات سلامتی متنوعی به کار رود. با وجود شفابخش بودن و خواص بیشمار عسل طبیعی بسیاری از زنان از مصرف عسل در دوران بارداری امتناع می کنند و از وجود باکتری هایی که فکر می کنند ممکن است در ترکیب عسل باشند و سم بوتولینوم تولید کنند می ترسند. گفته می شود که ممکن است در عسل باکتری های وجود داشته باشد که این سم را تولید کند اما محیط اسیدی عسل طبیعی اجازه رشد باکتری ها را نمی دهد و خاصیت ضد میکروب بودن یکی از خواص بسیار مهم عسل طبیعی است. به فرض اگر باکتری مذکور در عسل موجود باشد و از بین هم نرود و اسید قوی معده مادر حتماً آن را از بین می برد. پس مادران نباید نگران این موضوع باشند. مادامی که عسل ارگانیک و طبیعی مصرف می کنند، این موضوع ثابت شده است که عسل به هیچ وجه برای جنین ضرر ندارد.

فواید مصرف عسل در بارداری
  • عسل دارای خواص آنتی بیوتیک طبیعی است.
  • عسل برای کاهش و مهار رشد باکتری ایجاد کننده زخم معده مفید است.
  • این ماده شگفت انگیز توانایی بدن را به منظور کاهش واکنش های آلرژیک بالا می برد.
  • عسل ضد درد طبیعی است و هم چنین یک درمان طبیعی بزرگ برای سوختگی می باشد.
  • عسل شیرین کننده سالم طبیعی بوده و مناسب برای کسانی است که به وزن خود اهمیت می دهند.
  • دوران بارداری معمولاً با حالت تهوع، سوزش سر سینه و گاهی سرماخوردگی و گرفتگی بینی همراه است. زنان باردار می توانند تمام این دردها را با مصرف عسل طبیعی بهبود ببخشند.
  • مصرف عسل در دوران بارداری می تواند سوزش سرسینه را بهبود ببخشد. در اوایل بارداری سوزش سرسینه به دلیل ترشحات هورمونی اتفاق می افتد و در ماههای آخر بارداری نیز وقتی جنین تمام ارگانهای داخلی مادر را به بالا فشار می دهد رخ می دهد یک لیوان شیر داغ با یک قاشق عسل بهترین درمان برای این احساس ناخوشایند است این معجون باید شب و قبل از خواب مصرف شود.
  • نه ماه زمان زیادی هست و حتماً مادر یک بار سرما می خورد و اجتناب از سرماخوردگی کار سختی است. ویتامین C طبیعی و عسل به مادران آینده کمک می کنند تا از مشکلات سرماخوردگی و یا سرفه های شدید رهایی یابند. ناراحتی ناشی از گلو درد و گرفتگی بینی با کمک یک فنجان چای و لیمو که با عسل شیرین شده باشد می تواند بهبود یابند.
واکنش آلرژیک به عسل در دوران بارداری

عسل ممکن است دارای هاگ های خاصی باشد، که برای سلامت مادر و یا جنین آسیب برساند، در چنین مواردی بهتر است با پزشک مشورت کرده و تست آلرژی انجام شود، به خصوص اگر نوع عسل مصرفی تغییر یافته باشد، در مواردی ممکن است هاگ ها، در صورت وجود، با اسید معده ترکیب شده و در دستکاه گوارش مادر از بین بروند و به جنین آسیب نرسانند. با این وجود ضروری است که قبل از مصرف عسل در بارداری به نکات زیر دقت شود:

  • عسل های فرآوری شده و یا ارگانیک در طبیعت برای مصرف انتخاب شود.
  • پزشکان همیشه توصیه می کنند در دوران بارداری از عسل پاستوریزه استفاده شود. زیرا عسل غیر پاستوریزه ممکن است حاوی باکتری های بیماری زا باشد.
  • عسل از مکانهای مورد اعتماد خریداری شود، برخی عسل ها تحت فرایندهای گسترده ای به بازار عرضه می شوند، بنابراین از خطرات مضر برای سلامتی در امان هستند.
  • برخی از انواع عسل شامل یک باکتری به نام کلستریدیوم بوتولنیوم هستند که به طور کلی عسل یک جایگزین عالی برای شکر سفید است و حاوی بسیاری از فواید سلامتی می باشد.