"میوه ها و غذاها"

تمشک میوه ای شبیه شاه توت و توت فرنگی است و به رنگ زرد یا سرخ مایل به سیاه یافت می شود. میوه تمشک ترش مزه بوده و به صورت خام یا پخته، شربت، کمپوت و ... خورده می شود. بوته تمشک در مناطق گرم و مرطوب، در جنگل ها و صحراها می روید. نام های دیگر تمشک، توت وحشی و سه گلی است

ادامه مطلب . . .

بلدرچین به گروه بزرگی شامل چندین سرده از پرندگان کوچک از راسته ماکیان سانان گفته می شود. این پرندگان شناخته شده ترین راسته ماکیان سانان هستند. بلدرچین ها چثه کوچک و خپلی دارند و زندگی بر روی زمین را ترجیح می دهند. از دانه ها و نیز حشرات و دیگر جنبندگان کوچک تغذیه می کنند.

ادامه مطلب . . .

  با وجود اینکه پیاز گریه را به همراه دارد اما هیچ یک از سبزیجات به اندازه پیار نمی تواند باعث شادی شما گردد. انواع مختلفی از پیاز در رنگ های قرمز، سبز، سفید و زرد وجود دارد که هر کدام طعم های مختلفی را دارا می باشند. پیاز می تواند به صورت خام، پخته، سرخ شده و خشک شده مصرف گردد. پیاز زرد رنگ در تمام فوصول سال در دسترس بوده اما نوع شیرین آن از محدودیت برخوردار است و فقط چند ماه از سال در دسترس می باشد

ادامه مطلب . . .

 درخت تمر هندی بومی منطقه گرمسیر آفریقا و در سراسر سودان به صورت وحشی (خودرو) به عمل می آید. سال های پیش این گیاه وارد هند شد. در ایران تمر هندی در بلوچستان کاشته می شود. درختان جوان نسبت به سرما و یخ زدگی خیلی حساس هستند ولی درختان بزرگ و کامل در دوره های کوتاه مدت، دمای نزدیک صفر را بدون آسیب و صدمه تحمل خواهند کرد.

ادامه مطلب . . .

مصرف پنیر از دیر باز رایج بوده است، عنصری است از اعضای خانواده لبنیات که به دنبال اهلی کردن چهارپایان شیرده مثل بز، شتر یا گاومیش کشف شده است. در مناطقی بین آسیا و اروپا و در ایران شیر را هنوز هم مثل عهد قدیم تخمیر می کنند و از آن ماست و پنیر می زنند.

ادامه مطلب . . .

گوجه فرنگی میوه ای سرخ رنگ و آبدار است. این گیاه بومی آمریکای جنوبی و مرکزی است که طی دوره استعماری اسپانیا به سایر نقاط جهان منتقل شد. انواع مختلف این گیاه امروزه در سراسر جهان پرورش داده می شود. البته گوجه فرنگی از نظر علم باغبانی و نداشتن هسته در دسته سبزیجات طبقه بندی می شود و از جمله سبزیجات پرخاصیتی است که اگر چه به صورت پخته و رب در غذا زیاد مورد استفاده قرار می گیرد ولی مصرف آن بصورت خام نیز بسیار مفید است.

ادامه مطلب . . .

خشکبار منابع مناسبی برای تأمین مواد مغذی از جمله پروتئین ها و ویتامین ها و مواد مغذی لازم برای حفظ سلامت بدن هستند. در میان خشکبار پسته از اهمیت خاصی برخوردار است زیرا نفش مهمی در رژیم غذایی انسان بازی می کند. پسته اگر چه میوه کوچکی است اما ارزش غذایی آن قابل توجه است.

ادامه مطلب . . .

گلابی، آمرود، آرمود درختی است گلدار از رده دو لپه ای ها، از خانواده گلسرخیان و از زیر خانواده مالیده (Maloidiae) می باشد.

در این جنس حدود 30 گونه وجود دارد که بعضی از گونه های معروف شامل ussuriensis, communis, persica, pyrifolia, syriaca وجود دارد. گلابی معمولی یا گلابی اروپایی از گونه communis می باشد که میوه های آبدار با دانه های سنگی دارد و اغلب شکل کشیده دارد.

ادامه مطلب . . .

ذرت، برای قاره آمریکا، گیاهی بومی محسوب می شود که از 5000 سال قبل از میلاد، کشت آن آغاز شده است. پس از آن به اروپا نیز معرفی گردید. ذرت، منبع سرشاری از کربوهیدرات ها بوده و حاوی مواد معدنی پتاسیم، منیزیم می باشد. ذرت به عنوان یک منبع متوسط از نظر پروتئین به حساب می آید. بنابراین اهمیت مصرف ذرت به دلیل محتوای پروتئین آن نیست، اما در صورتی که به همراه موادی مانند حبوبات مصرف شود، می تواند منبع خوبی برای پروتئین به شمار رود. از آنجا که نیاسین موجود در ذرت به صورت کمپلکس می باشد و بدن قادر به جذب آن نیست، در جوامعی که ذرت قوت غالب آنها را تشکیل می دهد، افراد قبل از استفاده از ذرت برای تهیه غذا، آن را در آب آهک خیس می کنند تا در محیط قلیایی ایجاد شده، نیاسین از کمپلکس جدا شود و برای بدن قابل جذب گردد.

ادامه مطلب . . .

گیلاس نام علمی (Prunusavium) از خانواده (Rosaceae) گیلاس میوه کوچک گرد و ملینی است که در هنگام چیدن به رنگ قرمز یا سیاه می باشد و دارای یک هسته است، گیلاس ها را همیشه رسیده می چینند زیرا پس از چیدن به خوبی رشد نمی کنند و شما می توانید آن را تنها 1 الی 3 روز به خوبی نگهداری نمایید.

 گیلاس ها را بهتر است تازه تازه پس از چیدن از درخت تناول کرد، اغلب از گیلاس مربا یا ژله درست می کنند زیرا نمی توان آن را (تازه) ذخیره و نگهداری کرد، ولی می توان آن ها را فریز (منجمد) کرد اما بهتر است که اول هسته های آن درآورده شود.

 سه نوع گیلاس به رنگ های قرمز، سیاه و زرد دریافت می شود.

ادامه مطلب . . .